Thorengruppen

Skolsköterska/Vårdlärare

Yrkesgymnasiet, Örebro

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

 

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 13 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering. Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser vilket ger resultat. T ex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten. Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt.

 

Vi utbildar framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker m fl.

 

Om dig

 

Skolsköterska

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning mot distriktssköterska, barn och ungdom eller skolsköterska. Erfarenhet av tidigare arbete som skolsköterska är meriterande. På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig, med ett gott bemötande och förtroende som ledord. Vi söker en öppen person med en positiv elevsyn och ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du har en god förmåga att självständigt planera och genomföra uppgifter. Självklart har du som söker även lätt för att samarbeta. Vi erbjuder en kreativ miljö, stimulerande arbetsuppgifter och en laganda utöver det vanliga.

 

Vårdlärare

Om du vill kan tjänsten även kombineras med att du är yrkeslärare på vård- och omsorgsprogrammet. I den tjänsten söker vi dig som vill arbeta på en skola som bedriver lärlingsutbildning i nära samarbete med branscher och dess arbetsplatser. Är du utbildad yrkeslärare och vill vara med och utveckla framtidens gymnasieskola? Då kanske du är personen vi söker. Det är meriterande om du har slutfört, påbörjat, eller avser att påbörja yrkeslärarutbildning.


Dina arbetsuppgifter

 

Skolsköterska

Vi söker en skolsköterska som tillsammans med övriga kompetenser i vårt elevhälsoteam arbetar enligt gällande riktlinjer för elevhälsans medicinska del. Arbetet består även av samverkan med lärare, vårdnadshavare och externa instanser. Elevhälsoarbetet består till stor del av främjande och förebyggande arbete och då en stor del av detta arbete sker i team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

 

  • Hälsosamtal med elever
  • Planering av förebyggande och främjande arbete
  • Delta i elevhälsoteamet och där ansvara för elevhälsans medicinska insats, samverka och samarbeta med elevens behov i centrum
  • Enklare sjukvårdsinsatser
  • Kvarstående kontroller och vaccinationer från grundskoletiden
  • Delta i det systematiska kvalitetsarbetet

 

Vårdlärare

Tjänsten omfattar undervisning i yrkesämnen på vård- och omsorgsprogrammet. Våra elever är gymnasiala lärlingar och huvudparten av undervisningen i yrkesämnena sker ute på arbetsplatser. Detta medför att den största delen av ditt arbete sker i samverkan med arbetsplatser och verksamheter utanför skolan samt genom uppföljning av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Sedvanliga lärararbetsuppgifter som mentorskap, arbetslagsarbete, deltagande i systematiskt kvalitetsarbete etc. ingår också. På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig, med ett gott bemötande och förtroende som ledord. Vi söker en öppen person med en positiv elevsyn och ett lösningsinriktat förhållningssätt. Självklart har du som söker även lätt för att samarbeta.

 

Om oss

Yrkesgymnasiet är den lilla skolan med det stora hjärtat och vi har ett utbud på sju olika yrkesprogram i nära samarbete med näringslivet utifrån ett koncept med en hög andel arbetsplatsförlagd utbildning. Yrkesgymnasiet ingår i ThorenGruppen AB och vi har ett motto: mod, kraft och passion. Mod att våga ta fram och satsa på nya idéer. Kraft att omvandla idéerna till handling. Passion och hjärta präglar arbetet, vår inställning och allt vi gör. Våra anställda är därför modiga, kraftfulla och passionerade individer som coachar och stöttar varandra och nu behöver vi en till sådan medarbetare.


Nedan förklaras, med hjälp av några exempel, hur vi tänker kring vår värdegrund.

 

MOD: Vi utmanar och bryter traditionella mönster. Vi är en motvikt till traditionellt lärande genom vårt utbud och sätt att arbeta. Tillväxt och utveckling är naturliga tillstånd för oss. Därför har våra medarbetare mod och vilja att ständigt utvecklas.

 

KRAFT: När vi vill uppnå något klarar vi av det. Vi har rätt resurser för att genomföra våra idéer så snabbt och bra som möjligt. Vi prövar nya vägar i verksamhetens alla delar och vår genomförandekraft är stark.

 

PASSION: Vi brinner för våra uppdrag och låter våra inre drivkrafter skapa arbetsglädje och familjekänsla. Våra elever och kursdeltagare har valt oss och har höga förväntningar. Vi ska göra allt för att motsvara dem.

 

HJÄRTA: Våra hjärtan är stora och inkluderande. Hos oss är alla som vill välkomna och man ska alltid känna sig sedd och välkommen. Vi beaktar och ser den enskilda människan och hur vårt agerande kan stärka/hjälpa individen eller gruppen. Vårt samhällsengagemang är stort.

 

Anställningsform

Provanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Tillträde

Omgående

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

80

Ort

Örebro

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/314

Kontakt

  • Madelene Karlsson, 070-4410110

Sista ansökningsdag

2019-10-06

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 6 oktober . Arbetsort : Örebro

Kategorier : Gymnasielärare i yrkesämnen Vuxenutbildningslärare Yrkeslärare


Senaste jobben från Thorengruppen

Alla jobb hos Thorengruppen

Liknande jobb Skolsköterska/Vårdlärare