Leksands kommun 4 st lediga jobb hos Leksands kommun

Alla jobb hos Leksands kommun

Visar annonser 1 till 4


1
Tillbaka till första sidan

Välkommen till Leksands kommun

Välkommen till attraktiva, företagsamma och trygga Leksand
Attraktiva Leksand


Sedan mer än 150 år är Leksand ett av landets populäraste resmål för turister både sommar och vinter. Läget vid Siljan, orörd natur, genuina kulturmiljöer och ishockey lockar många. Till de nyare attraktionerna hör Japanska parken och Tegera Arena.

Många som besökt Leksand eller haft sitt fritidsboende här har tagit steget fullt ut och flyttat hit. Leksand erbjuder en god livskvalitet och varierande boendemiljöer. Kommunikationerna till närliggande orter som Borlänge och Falun, samt Arlanda och Stockholm är goda. År 2010  är antalet invånare ca 15 300.  Över hälften av invånarna bor i någon av de 90-talet byar, alla levande med en egen karaktär. Den som önskar bo i en tätort kan välja mellan centrala Leksand, Insjön, Siljansnäs, Tällberg och Djura.

  Företagsamma Leksand


Leksand genomsyras av en stor företagsamhet. I Leksand finns idag ca 900 aktiva företag och nya etableras kontinuerligt. De flesta branscher finns representerade i Leksand, men trä och turism hör till de som sysselsätter flest. Ungefär 95% av företagen är små företag, d v s med fem eller färre anställda. Till de större företagen hör Clas Ohlson, Leksandsbröd, Bergkvist-Insjön, Tomoku Hus, Leksands IF och Ejendals.

Något mycket speciellt för Leksand är kontakterna med Japan. I över tjugo år har Leksands kommun haft vänortsförbindelser med staden Tobetsu i norra Japan. Dessa goda förbindelser har resulterat i att ca 500 personer har sin största utkomst mer eller mindre direkt från den japanska marknaden.

  Trygga Leksand


Leksands kommun erbjuder bra och trygga skolor för barn och ungdomar, från förskola till gymnasium. Skolorna är utspridda i kommunen, och många har en trivsam byskola i närheten. Gymnasiet hör till ett av de främsta i landet och är inrymt i fräscha och trivsamma lokaler.

Inom kommunen finns fem servicehus, som är lugnt belägna såväl centralt som i bymiljö.

Vårt mål är att alla ska kunna känna sig trygga i Leksand. En viktig faktor som leder till trygghet är att vi bryr oss om varandra.

Samverkan är ett ledord som gäller såväl lokalt som internationellt.

Läs mer: 40 snabba fakta om Leksand