Thorengruppen

Rektor till Thoren Business School, nyetablering i Växjö

Thoren Business School, Växjö

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

 

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen som utbildar framtidens stjärnor - affärskvinnor, affärsmän och ledare - i business. Skolan finns på elva orter, från Umeå i norr till Malmö i söder.

 

Alla program har ett fokus på ett företagsamt lärande och strävar efter att eleverna utvecklar förmågan att se möjligheter och gå från idé till handling.

 

Vill du vara med oss från start? Vi söker nu en rektor till Thoren Business School som vill vara med från början i nyetableringen av ny, modern och fräsch skola i Växjö.

 

Vi söker dig som är professionell och prestigelös ledare, som stöttar våra lärare i deras idéutvecklande arbete och som vill bidra till att skapa Sveriges bästa affärsgymnasium - TBS! Är du en modig och kommunikativ ledare som vågar utmana och bryta traditionella mönster och normer? Vågar du tillåta fel och vågar du själv göra fel? Har du en god analytisk och strategisk förmåga? Då är du vår nya rektor!!

 

Ort: Växjö

Omfattning: Heltid, tillsättning enligt överenskommelse.

 

Din roll

I rollen som rektor har du ett helhetsansvar för verksamheten som innefattar ett professionellt sätt att leda arbetet och samtidigt utveckla en gymnasieskola med ett unikt koncept. Du ansvarar för budget, ekonomiskt resultat  och skolans kvalitetsmål.

 

Du tar även ansvar för att leda och utveckla skolans pedagogiska arbete i enlighet med nationella styrdokument och skolans koncept, personalfrågor och elevvårdsarbete.

 

ThorenGruppen – vad VI erbjuder

Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. ThorenGruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Varje år samlas alla medarbetare under en tre dagar lång konferens och kick off – Thoren Tillsammans.

 

ThorenGruppen erbjuder dig:

  • Frihet under ansvar
  • Möjlighet att påverka
  • Fantastiska kollegor
  • Snabba beslutsvägar
  • Entreprenörskap
  • Kreativ arbetsplats som vill bryta mönster
  • En trygg anställning
  • Varierande och intressanta arbetsuppgifter

 

Din profil

Du har lämplig högskoleutbildning, rektorsutbildning/pågående rektorsprogram eller utbildning i organisation och ledarskap. Du är en dynamisk och kreativ ledare som har förmågan att entusiasmera dina medarbetare till ett gott resultat. Du är affärsdriven och utvecklingsinriktad samt van vid att arbeta målstyrt och nå resultat. Du är kvalitetsmedveten, med ständig fokus på förbättringsområden. Du brinner för de pedagogiska frågorna och delar företagets pedagogiska grundsyn.

 

Meriterande

Rektorsprogram/pågående rektorsprogram, Erfarenhet av ledarskap eller entreprenörskap inom det privata näringslivet. Erfarenheter av arbete som rektor/skolledare, gärna från fristående skolor. Erfarenhet av budgetansvar. Vi utmanar dig att i ansökan vidareutveckla begreppet innovation samt våra värdeord MOD, KRAFT och PASSION med HJÄRTA.

 

Vi vill arbeta med branschens mest engagerade och kompetenta medarbetare: Är du en av dem, tveka inte, sök idag!!

 

Sista ansökningsdag: 2019-09-30, urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

 

För information: För mer information om företaget eller tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Pernilla Tolgfors 072-5541006 eller Pernilla.Tolgfors@tbschool.se

 

Har du frågor, vill du veta mer om vår skola, vår pedagogik och upplägg? Kontakta oss gärna eller gå in www.affarsgymnasiet.se

 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

 

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt annonsförsäljare då vi redan har valt våra samarbetspartners i samband med denna rekrytering.

 

Nedan förklaras, med hjälp av några exempel, hur vi tänker kring vår värdegrund.

 

MOD: Att själv ständigt utmana befintliga mönster, ifrågasätta, pröva nya vägar och skapa en skola som går sin egen väg och som tydligt skiljer sig från andra. Ledarskap hos oss handlar om att uppmuntra personalen till detta förhållningssätt.

 

KRAFT: Att genomföra och leverera det vi lovar eleverna. Att verkligen pröva nya vägar i verksamhetens alla delar. Vi har rätt resurser för att genomföra våra idéer så snabbt och bra som möjligt. Vår genomförandekraft är stark.

 

PASSION: Att skapa en besjälad arbetsplats där man som ledare och medarbetare brinner för sin uppgift, för eleverna och för att skapa Sveriges främsta yrkesgymnasium.

 

HJÄRTA: Att alltid verka för goda relationer mellan elever, personal och ledning. Att vara ett föredöme när det gäller bemötande och omvärldsrelationer. Att våra hjärtan är stora och inkluderande. Hos oss är alla som vill välkomna. Vi beaktar och ser den enskilda människan och hur vårt agerande kan stärka/hjälpa individen eller gruppen.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Växjö

Län

Kronobergs län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/310

Kontakt

  • Pernilla Tolgfors, 072-5541006

Sista ansökningsdag

2019-09-30

 

 

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Växjö

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Thorengruppen

Alla jobb hos Thorengruppen

Liknande jobb Rektor till Thoren Business School, nyetablering i Växjö