Svenljunga kommun

Vi anställer ännu fler specialpedagoger

Nu söker vi dig som vill vara med i Barn- och utbildningsförvaltningens satsning för framtiden! En satsning med fokus på stöd och utveckling. 
Med din hjälp vill vi ta ytterligare ett steg vidare! Vi kommer under 2019 att fördubbla antalet specialpedagoger i vår verksamhet. Det gör vi för att kunna arbeta mer strategiskt, främjande och förebyggande med att undanröja hinder för elevers lärande. Som specialpedagog har du en betydelsefull roll i våra elevers liv och är ett viktigt stöd till rektor för att driva skolutveckling vilket vi vill fokusera på. 

Vår utgångspunkt är att alla barn och elever ska få ett optimalt lärande utifrån sina egna förutsättningar. Lärmiljöer och aktiviteter ska utformas så att de stödjer elevers olika sätt att lära. 

Om arbetsgivaren: 

Du kommer tillhöra ett elevhälsoteam som arbetar främst förebyggande och främjande genom att bidra med engagemang, kompetens och kvalitet för elevens lärande, hälsa och utveckling. I elevhälsan ingår specialpedagoger, kuratorer, skolsköterskor, skolläkare och skolpsykolog. Vi som specialpedagoger finns till för alla barn, i alla åldrar, på alla skolor i Svenljunga kommun. Du kommer därför ha ett nära samarbete med skolledning på respektive skola. 
Har du önskemål om att arbeta med en särskild åldersgrupp, rektorsområde eller har ett särskilt intresseområde, kan du gärna meddela detta i din ansökan. 
Som specialpedagog kommer du vara lokaliserad på skola men träffar central elevhälsa och samtliga specialpedagoger regelbundet varje vecka. 

I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar; Nära till varandra, till idéerna och till besluten. Vi som arbetar här gör det för att vi vill ge bästa möjliga service till våra medborgare. 
Som arbetsgivare värnar vi om din livskvalitet. Det är viktigt att du som anställd trivs och mår bra. Därför satsar vi på bra arbetsvillkor,möjlighet till fortbildning, ett gott ledarskap och uppmuntrar ditt engagemang. Vi värdesätter din unika kunskap och erfarenhet och ser gärna att du som anställd är delaktig i utvecklingsarbetet av våra verksamheter. 

Hos oss är vi stolta över vår kommun och vårt arbete. 
Svenljunga kommun - vi erbjuder det godaste livet!

För mer information: https://svenljunga.se/barn--utbildning

 

 

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är lärare och utbildad specialpedagog. 
Du arbetar för att alla elever ska kunna nå läroplanens mål och har en fördjupad kompetens inom pedagogik. I ditt uppdrag kommer du att arbeta på individ, grupp- och organisationsnivå. För att förstå elevens situation behöver flera faktorer kartläggas. Detta innebär nära samarbete med pedagogisk personal, elevhälsan och vårdnadshavare. Det innebär också ett nära samarbete med externa instanser som ex logoped, habilitering, barn- och ungdomspsykiatrin. 
Våra specialpedagoger är delaktiga i skolutveckling och driver utvecklingsarbete i samarbete med rektor och pedagoger för att förbättra skolans undervisning och arbetssätt. 

I ditt arbete gör du pedagogiska utredningar. Utifrån elevens behov utformar du sedan vilket stöd som eleven behöver. Specialpedagogerna ger också stöd och råd till pedagogisk personal om hur lärmiljön kan anpassas för att öka elevens möjligheter att lära sig. 

 

 

Kvalifikationer:

Du är lärare och utbildad specialpedagog som har ett gott bemötande och en god förmåga i att etablera och utveckla relationer till elever, vårdnadshavare och medarbetare. 
God analytisk förmåga krävs för att först kartlägga och förstå elevens behov och därefter kunna utforma de anpassningar som lämpar sig i det enskilda fallet. 
Att arbeta med barn och ungdomar kräver god flexibilitet. Mycket förändras snabbt och många faktorer ska vägas in för att få det att fungera för eleven på bästa sätt. 
Du har förmågan, viljan att handleda pedagoger och du har ett coachande förhållningssätt. 
Du vill tillsammans med skolledare och pedagoger driva skolutveckling på både grupp och organisationsnivå. 

Du har körkort och tillgång till egen bil. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

 

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  Semestertjänst
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande rekrytering .
Antal platser: 5 eller fler

 

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: 78/2019

 

Upplysningar lämnas av:

Helena Lundgren
Chef Barn- och elevhälsa . 
Telefon: 0325-18224
E-post: 
helena.lundgren@svenljunga.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via växeln
Telefon: 0325-180 00
E-post: 
kommun@svenljunga.se

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Svenljunga

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Svenljunga kommun

Alla jobb hos Svenljunga kommun

Liknande jobb Vi anställer ännu fler specialpedagoger