Stockholms stad

Förskollärare eller barnskötare till uteverksamhet på Södermalm

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

 

Arbetsplatsbeskrivning

Förskolan Bonden söker en pedagog till Utkiken, är du intresserad av att bli vår nya kollega?

 

Förskolan ligger vid Nytorget på Södermalma och består av fem avdelningar varav två är utegrupper för de äldsta barnen. Utegruppen Utkiken bedriver en äventyrs- och uteverksamhet vilket innebär att barnen är utomhus varje dag, året om. De har sin bas på förskolan och är där på morgon och sen eftermiddag, övrig tid är de på äventyr vid Hellasgården eller någon annan spännande plats.

 

Ska du arbeta med oss behöver du vara genuint intresserad av uteverksamhet samt gärna ha erfarenheter av det eller friluftsliv i allmänhet. Passar du in på den beskrivningen finns möjligheten att få arbeta i ett engagerat arbetslag med en hög nöjdhet hos familjer och barn.

 

 

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål.

 

Vår välorganiserade dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet.

 

Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling. Som förskollärare på förskola X kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

 

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. 

 

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

 

 

Övrigt  

Goda friskvårdsmöjligheter - Förvaltningen har ett aktivt friskvårdsarbete, med friskvårdsbidrag på 1000:-/år samt en friskvårdstimme/vecka och möjlighet att köpa mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inkl. gym.

 

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

201908012

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Södermalm

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/1425

Kontakt

  • Lena Wikström, 0850812648

Facklig företrädare

  • Fredrik Kahn, Lärarförbundet, 08/508 15 808
  • Bengt Olsson, Kommunal, 08/508 12 220

Sista ansökningsdag

2019-03-28

Utbildningskrav

Högskola/universitet

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 28 mars . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Stockholms stad

Alla jobb hos Stockholms stad

Liknande jobb Förskollärare eller barnskötare till uteverksamhet på Södermalm