Östra Göinge kommun

Förskollärare till förskolan Lille Mats i Broby

Om arbetsplatsen
Östra Göinge kommun med drygt 15 000 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Här har motgång vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Vi söker dig som vill vara en del av våra fina verksamheters arbete med att skapa fina och trygga lärmiljöer, goda undervisningssituationer och många skratt tillsammans med barn, vårdnadshavare och kollegor!

 

Arbetsuppgifter
Som förskollärare på Lille Mats skapar du en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande samt erbjuder barnen en trygg omsorg och lärandemiljö. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och bygger på undervisning som utformas i enlighet med läroplanens mål. Arbetet organiseras utifrån ett helhetsperspektiv som bygger på bedömning och dokumentation av det enskilda barnets behov i kombination med hela förskolans utbildning.

Rollen innebär även att vara en tydlig och entusiasmerande ledare som hanterar förändrade situationer och olika människors agerande. Förskolläraren är skapar relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbete enskilt och tillsammans med andra samt håller dig uppdaterad och tar tillvara på ny forskning och händelser i omvärlden. Du är delaktig i arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö och kollegialt lärande.

 

Kvalifikationer
Du som söker har förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskolan samt har pedagogisk förmåga och tydligt pedagogiskt syfte att skapa en lärande, lustfylld och utvecklande lek-/lärmiljö. Vi ser gärna att du är förtrogen att arbeta med pedagogisk dokumentation. Erfarenhet av arbete som förskollärare är meriterande liksom erfarenhet av arbete inom skola eller omsorg samt ledarerfarenhet från barnverksamhet. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i arbetslag och med barn med annat modersmål.

Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet. Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken. Med engagemang möter du barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört, respektfullt och professionellt sätt.

Kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet, erfarenheter kring Flerspråkighet är meriterande. Du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete men också tillsammans med barn. Vidare har du kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet samt förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar och hantera förändrade situationer.

Vi vill att du har goda kunskaper i det svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift. Är du flerspråkig ser vi det som meriterande.

Vi tillämpar löpande rekrytering, vänta därför inte med din ansökan!

Utdrag ur polisens belastningsregister skall uppvisas innan anställning kan bli aktuell.

 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

100%

Tillträde sker 2021-08-13

 

Ansökan
Ansök senast: 2021-05-02

Referensnummer: A1015577

 

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:  1

 

Kontaktperson
Semira Mesic

Förskolerektor

044-775 67 67

semira.mesic@ostragoinge.se

 

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel

044- 775 60 00

 

Övrigt
Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här: https://www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 2 maj . Arbetsort : Östra Göinge

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Östra Göinge kommun

Alla jobb hos Östra Göinge kommun

Liknande jobb Förskollärare till förskolan Lille Mats i Broby