Norrtälje kommun

Lärare åk 4-6 Elmsta skola (vikariat)

Om tjänsten

Varmt välkommen att söka anställning hos oss på vår härliga skola Elmsta skola på Väddö. Det här är en tjänst för dig som har erfarenhet av arbete som grundskollärare på mellanstadiet sedan tidigare och har en vilja att påverka elevers förutsättningar till att kunna nå så långt som möjligt i sin utveckling. Vi rekryterar då vår nuvarande lärare går på föräldraledighet under höstterminen 2024 och vi vill hitta någon som kan gå parallelt med henne under en period för att sedan ta vid under hennes ledighet. Elmsta skola är en av tre skolor som ingår i Älmsta rektorsområde tillsammans med Norrsundsskolan åk 7-9 och Grisslehamns skola åk F-6, samarbeten mellan skolorna är en viktig del av vardagen.

 

Arbetsbeskrivning

Vi samarbetar i olika konstellationer med arbetslaget, fritids, elevhälsan mm, du kommer att ingå i arbetslag 4-6 där ni arbetar gemensamt för att utveckla skolans uppdrag i enlighet med gällande styrdokument och deltar förstås i skolans utvecklingsarbete. Som lärare hos oss ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. Du ansvarar även för att dokumentera och bedöma elevernas förmågor mot kunskapskraven och för att skapa goda förutsättningar för elever tillsammans med dina kollegor. För oss är det viktigt med läsning och trygghetsfrågor, samt samarbete för en röd tråd mellan våra tre skolor. Samarbete med kollegor inom skolan men även mellan skolorna ingår.

 

Hos oss får du tillsammans med kollegor inspirera och skapa förutsättningar till ett lustfyllt lärande varje dag. 

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning på mellanstadiet, men även dig som har erfarenhet utan utbildning. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av arbetet med läsutveckling. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har ett starkt elevfokus, lätt för att skapa goda relationer och samverka både med elever, vårdnadshavare, kollegor, skolans elevhälsoteam och skolledning. Vi söker dig som är en tydlig ledare och har förmågan att skapa trygghet genom tydlig struktur och varierad undervisning. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt samt kan se utmaningar som möjlihgeter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Om arbetsplatsen

Älmsta rektorsområde består av tre skolor som är belägna i Älmsta och Grisslehamn. Norrsundsskolan 7-9, Elmsta skola F-6 och Grisslehamns skola F-6. Här ligger skolorna nära natur och fin omgivning.

 

Elmsta skola har idag ca 180 elever och ca 30 medarbetare. Vi har ett nära samarbete med de andra skolorna i rektorsområdet och har gemensamma arbetslag med Grisslehamns skola. Skolan är nära Älmsta centrum med närhet till utflyktsmöjligheter men samtidigt i ett lugnt bostadsområde med tillgång till stora ytor och lekområden. 

 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Anställningsform

Heltid

Visstidsanställning, vikariat. Om du ej är behörig blir det en vistidsanställning enligt Skollagen.

Tillträde datum enligt överenskommelse 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Sista ansökningsdag:

2024-08-04

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

 

Kontaktpersoner

Bitr. rektor

Anna-Lena Järvelä, anna.jarvela@norrtalje.se, 0176-283392

Bitr. rektor

Anna-Karin Andersson, anna.andersson2@norrtalje.se, 0176-71744

Facklig representant Sveriges Lärare

Jenny Jansson, jenny.jansson@norrtalje.se, 0176-284280

Rektor

Erin Gustafsson, erin.gustafsson@norrtalje.se, 0176-71562

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 

Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 

Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 

På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 

Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av de andra nationella minoritetsspråken.

 

Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 4 augusti . Arbetsort : Norrtälje

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Norrtälje kommun

Alla jobb hos Norrtälje kommun

Liknande jobb Lärare åk 4-6 Elmsta skola (vikariat)