Norrtälje kommun

Biträdande rektor till Gottsta och Hallsta skolor i Hallstavik

Om tjänsten

Vi söker en biträdande rektor som vill utmana invanda mönster och  som vill vara delaktig i utvecklingen av skolorna i Hallstavik. Du kommer att ingå i ett rektorsteam med en rektor och ytterligare en biträdande rektor vilken har sin tjänst förlagd till Hallsta skola. I teamet delar vi på arbetsuppgifterna utifrån kompetens där du som ansvarig för Gottsta skola kommer att få stort mandat från rektor när det kommer till beslutsfattande.

 

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med rektor kommer du att leda och vidareutveckla verksamheten genom ett tydligt och inspirerande pedagogiskt ledarskap. Genom god insikt i skolans styrdokument, systematiska kvalitetsarbete samt i elevhälsoteamets arbete leder du medarbetare och arbetslag i deras utveckling både enskilt och kollektivt. Medarbetaransvar och ekonomiskt ansvar ingår i tjänsten. Tjänsten är förlagd till Gottsta skola.

 

Tjänsten innefattar: 

  • Systematiskt kvalitetsarbete och systematiskt arbetsmiljöarbete.
  • Medarbetaransvar på Gottsta skola.
  • Leda elevhälsoteamets arbete.
  • Ingå i ledningsgrupp för de båda skolorna.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarexamen och som har minst fem års erfarenhet av att arbeta inom skola eller fritidshem. Arbetar du, eller har arbetat, som skolledare, förstelärare, elevhälsosamordnare eller liknande är det meriterande. Likväl är genomförd rektorsutbildning ett plus i kanten. 

 

Då vi hela tiden försöker hitta nya möjligheter och vägar när det gäller digitala läromedel och digitalt lärande ser vi gärna att du har goda kunskaper inom dessa områden samt ett öppet sinne för att testa nya vägar fram till målet. 

 

En god förmåga att samarbeta kommer att ligga till grund för ditt arbete samtidigt som du kommer att behöva driva egna frågor på ett självständigt sätt. Vi löser tillsammans de problem som uppstår och självklart tar du dig an problem på samma sätt som vi gör, lösningsorienterat och kollegialt. Då jobbet medför författande av olika typer av dokument behöver du kunna uttrycka dig mycket väl i det svenska språket, såväl i skrift som tal. 

 

Om arbetsplatsen

Gottsta och Hallsta skolor ligger i Hallstavik ca. 40 minuters bilfärd norr om Norrtälje. Gottsta skola är en F-6 skola med ca. 150 elever med en stor skolgård i nära anslutning till ett skogsområde. Hallsta skola är en F-9 skola med ca. 350 elever. Hallsta skola ligger centralt i Hallstavik med närhet till sporthall och idrottsplats.

 

Anställningsform

Heltid, tillsvidare. Semestertjänst. 

Tillträde datum enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer kommer att starta i augusti.

 

Sista ansökningsdag:

2024-07-31

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

 

Kontaktpersoner

Rektor

Erik Nord, erik.nord@norrtalje.se, 0176-71920

Biträdande rektor

Susanna Wiberg, susanna.wiberg@norrtalje.se, 0175-25667

Skolledarförbundet

Susanne Johansson, susanne.johansson@norrtalje.se, 0176-715 44

 

Om oss

Vi är Norrtälje – en kommun där gamla traditioner möter nya idéer. Där närheten till storslagen natur och storstadspuls finns inom räckhåll. Här är vi drygt 3 400 medarbetare som varje dag arbetar för att våra drygt 66 000 invånare ska få leva i ett tryggt och välmående samhälle.

 

Här vill vi göra plats för olika perspektiv, tankar och behov. Vi vill hjälpas åt och dela lärdomar, framgångar och glädje medan vi tillsammans utvecklar Norrtälje kommun. Läs gärna mer om vår värdegrund Invånaren först - Allas lika värde - Höga förväntningar och Vår vision Global livsstil – lokalt liv

 

Vi erbjuder mindre hyreslägenheter under det första året på din nya anställning – så att du i lugn och ro får tid att hitta din drömbostad.

 

Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 

Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 

Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 

Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med försäljare av rekryteringstjänster.

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Norrtälje

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Norrtälje kommun

Alla jobb hos Norrtälje kommun

Liknande jobb Biträdande rektor till Gottsta och Hallsta skolor i Hallstavik