Mora kommun

Lärare i SO till Morkarlbyhöjdens skola 7-9

Beskrivning

Morkarlbyhöjden är en högstadieskola där elever och personal trivs. Skolan har ca. 370 elever och drygt 40 personal. Personalomsättningen är låg både bland lärare och skolledning. Skolans arbetssätt präglas av samarbete och kamratskap. Sedan två år har vi, via interna och externa, arbetat mot att utveckla ett coachande förhållningssätt mellan lärare och mellan lärare och elev. Skolan är organiserad i årskursanknutna arbetslag och vi har studiepedagoger och speciallärare i samtliga tre arbetslag.

 

Vi söker dig som vill vara en aktiv del av en inkluderande arbetsmiljö där trivsel, samarbetsvilja och pedagogisk utveckling präglar arbetsdagen.

 

Arbetsuppgifter

Undervisning i SO.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella, och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du ser möjligheterna i förändringar och är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer.

 

Du arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har en god pedagogisk insikt med god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren. Du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policys och riktlinjer. 

 

Krav

Du har lärarlegitimation

 

För- och grundskoleförvaltningen

Vi söker nya kollegor som ska vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av Mora kommun. Som medarbetare hos oss delar du vår värdegrund. Den tar avstamp i ett positivt förhållningssätt, eget ansvar och självklart ha medborgaren i fokus. För- och grundskoleförvaltningens värdegrund är att alla är olika och lika bra!

 

Hälsa och utveckling är naturliga inslag för våra medarbetare.

 

Mora kommun har väl fungerande skolor med skickliga lärare, skolledare och elever. Vi lyfter resultaten genom en medveten satsning på engagerad och kompetent personal, kompetensutveckling och lärarlyftssatsningar. Det kollegiala lärandet är en av de genomgripande insatser som bildar en röd tråd från förskola till högskola och ett av skälen till den höga trivseln och det goda samarbetet.

 

Mora kommun har en central elevhälsoenhet med alla professioner som stödjer kommunens förskolor och skolor. Elevhälsan har en viktig roll i ett pågående tillgänglighetsarbete enligt Specialpedagogiska skolmyndighetens modell.

 

Välkommen med din ansökan till oss!

 

Mora kommun

Mora kommun är alla vi som jobbar här. För oss är det naturligt att ha medborgaren/kunden i fokus, vara serviceinriktade och bemöta alla med respekt. Vi tar gemensamt ansvar för verksamheten, vår egen och andras arbetssituation. När vi möter utmaningar och nya förutsättningar gör vi det med ett positivt förhållningssätt och tar tillsammans initiativ till utveckling. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon. Läs mer om oss här: Mora kommun som arbetsgivare

 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice, se vidare Rekryteringslots

 

Om du är eller tidigare har varit anställd i Mora kommun kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

 

Vi värnar om din integritet, läs mer om vår behandling av personuppgifter här: Personuppgiftshantering.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2024-08-12

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Mora

Län

Dalarnas län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/60

Kontakt

Hans Lövgren, rektor, 0250-26627

Anders Kronberg, bitr. rektor, 0250-26641

Facklig företrädare

Sveriges Lärare, 0250-26000

Sista ansökningsdag

2024-04-30

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 30 april . Arbetsort : Mora

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Mora kommun

Alla jobb hos Mora kommun

Liknande jobb Lärare i SO till Morkarlbyhöjdens skola 7-9