Lärande i Sverige

Gymnasielärare i djurvårdskurser (djurvårdslärare)

Lärande i Sverige AB, Realgymnasiet, Nyköping

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

 

Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 25 verksamheter varav tre förskolor, 7 grundskolor och 15 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners. 

 

Realgymnasiet i Nyköping startade hösten 2007 och här arbetar cirka 15 medarbetare. Ca 90 elever studerar på skolan. Skolan erbjuder utbildningar inom Djurvård, Häst, Hund och Natur & äventyr.

 

 

Beskrivning

Vill du vara med och forma framtidens arbetskraft inom djurvård? Då har du chansen att handleda ungdomar i att bli redo för framtiden. Hos oss är det viktigt att eleverna får lära att lära, lära i sammanhang, lära i samarbete och lära för framtiden. Det innebär att undervisningen syftar till att eleverna är aktiva i sitt lärande, att kunskaperna sätts i ett sammanhang, att eleverna får öva på att att samarbeta och att eleverna arbetar med sin personliga utveckling för att växa som människor.

 

 

Uppdraget som djurvårdslärare

I ditt arbete kommer du att undervisa i bland annat kurserna sällskapsdjur 1 och 2, djur i zoohandel, entreprenörskap och djurvård inom djurens hälso- och sjukvård. 

 

Utöver undervisning ingår skötsel av skolans djuravdelning vilket innebär att planera för skötsel under helger och lov samt att handleda elever i skötseln. Du kommer att behöva ha viss tid för beredskap under helger och lov när elever har skötsel av djuravdelningen. Du delar ansvaret för djuravdelningen med en annan pedagog.

 

Dessutom är du med i arbetet av arbetsplatsförlagd utbildning (APL) och lärling. Arbetet innebär att du planerar för elevernas APL, ha kontakt med APL-handledare, genomföra riskbedömningar av APL-platser och genomföra trepartssamtal med elev och APL-handledare.

 

 

Vem är du?

Kvalifikationer

Du har bred kunskap om sällskapsdjur, alltifrån reptiler till gnagare, och har erfarenhet av pedagogiskt arbete och/eller pedagogisk utbildning. Det är meriterande om du har bred erfarenhet av branschen.

 

Personliga egenskaper

Skolans kärnvärden är trygghet, team, framgång och utveckling. Därför ser vi gärna att du delar dessa värden genom att se trygghet som en viktig del av lärandet, genom samarbete når vi längre, vikten av att alla får känna framgång och att tillsammans skapar vi bättre skola. Slutligen är det viktigt för tjänsten att ha god yrkeskompetens och yrkesskicklighet, god förändringsförmåga och flexibilitet samt resultatorienterad och resurseffektiv. 

 

 

Villkor

Tjänsten är ett vikariat under perioden 1 augusti 2020 t.o.m. 30 juni 2021. 

 

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2020-08-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100 %

Ort

Nyköping

Län

Södermanlands län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/49

Kontakt

  • Sebastian Ånelöv, 0766-472092

Facklig företrädare

  • Johan Bengtsson, Lärarnas Riksförbund, 0766-27 43 92

Sista ansökningsdag

2020-04-20

 

 

Ansök nu 

 

 


Senaste jobben från Lärande i Sverige

Alla jobb hos Lärande i Sverige

Liknande jobb Gymnasielärare i djurvårdskurser (djurvårdslärare)