Finspångs kommun

Rektorsområde Lotorp/Högalid söker övergripande Specialpedagog

Beskrivning
Vi behöver dig, engagerade och kompetenta speciallärare/specialpedagog till Lotorps skola och Högalidsskolan (Rektorsområde L). Vi söker en erfaren speciallärare/specialpedagog med grundskollärarexamen som vill utveckla vår verksamhet. Du kommer vara med och utveckla undervisningen för våra elever med specialbehov. Skolorna är två F-6 skolor med 145 respektive 170 elever och vårt elevstöd består organisatoriskt av en övergripande specialpedagog, tre heltidstjänster speciallärare, skolsköterska 40%, kurator 50% samt en Central Barn och Elevhälsa (CBEH) som stöttar med skolpsykolog och ytterligare specialpedagoger. 

 

 

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog/speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam och bidrar till att eleverna får möjlighet till inkluderande individanpassningar som leder till bästa möjliga lärande och utveckling. Du stöttar personal genom konsultation och handledning i deras pedagogiska arbete och medverkar vid utarbetande av extra anpassningar, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Vi söker dig som med engagemang, kreativitet och erfarenhet vill delta i skolans främjande och förebyggande specialpedagogiska verksamhet. Du kommer att arbeta på skolor med stort engagemang med drivna pedagoger och massor av framåtanda. Här får du möjlighet att delta och bedriva nytänkande och framtidstänkande kring undervisning och lärande. 

 

 

Kvalifikationer
Du har goda kunskaper om lågaffektivt bemötande, dyslexi, neuropsykiatriska funktionshinder och kompensatoriska hjälpmedel.  Du är flexibel och kreativ och gillar utmaningar. Du har god förmåga att bygga goda relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du är strukturerad och arbetar systematiskt och lösningsfokuserat. En god kommunikation med ämneslärare och mentorer är en viktig del för framgång i arbetet.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut ges och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

 

Ort: Finspång

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: 20190805

Lön: Månadsanställning

Sök jobbet senast: 10 juni 2019

 

 

Kontakt

  • Magnus Stark 
     0122-85608


Facklig företrädare:

  • Camilla Hansson Lärarförbundet 
     072-5548072

 

Ansök nu 

Sista ansökningsdag : 10 juni . Arbetsort : Finspång

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Finspångs kommun

Alla jobb hos Finspångs kommun

Liknande jobb Rektorsområde Lotorp/Högalid söker övergripande Specialpedagog