Värmdö kommun

Lärare KSU 4-6 med behörighet Sv/So

Utbildningskontoret, Skolavdelningen, Viks skola

Värmdö är skärgårdens mötesplats med en unik kombination av naturens stilla skönhet och en mer stadslik livsstil. Vårt uppdrag är inte ett utan många: skola, fastigheter, socialtjänst, hamnar, vård, bibliotek, omsorg och många fler. Vi verkar för att alla Värmdöbor kan leva ett rikt och fritt liv. Vi vill vara de som möjliggör drömmen om en livskraftig trygg miljö för hem, familj och företag

 

Ska vi lyckas med det fullt ut måste vi ha många och omfattande kompetenser och arbeta tillsammans för en gemensam och tillitsfull arbetskultur, byggd på modiga, ansvarstagande medarbetare som förstår invånarnas behov och önskemål. Det är det vi kallar Ett Värmdö, En Förvaltning.

 

Till Viks skola söker vi en

Lärare till KSU (kommungemensam särskild undervisningsgrupp) språk åk 4-6                              

 

Värmdö är en del av Stockholms skärgård och har en unik natur med över 10 000 öar. Här möter land hav, bara 30 minuter från Stockholm. I vår anrika huvudort, Gustavsberg, finns en lång tradition inom design och formgivning som lever vidare genom en fortsatt satsning på konst och kultur. Kommunen har knappt 40 000 invånare varav drygt 10 000 bor i Gustavsberg. Vi har en mycket ung befolkning där var fjärde invånare är yngre än 15 år. Värmdö är dessutom en av de snabbast växande kommunerna i landet. Denna dynamik avspeglar sig även i Värmdö kommun som arbetsgivare.

 

Viks skola är en kommunal skola med kulturinriktning. Skolan ligger ca 6 km österut från Gustavsberg i ett äldre område nära skog och hav. Viks skola är en f-6 skola med ca 520 elever och ca 80 medarbetare. På Viks skola lägger vi stor vikt vid vår gemensamma värdegrund. Vi ska vara en skola som andas tillförsikt och tilltro, där alla känner sig trygga och där alla elevers förutsättningar att lyckas är stor. På Viks skola vill vi lyfta det som är positivt, vi ska belysa det som fungerar bra hos alla elever och hos varandra. Vi är en skola som vill ge våra elever överblick och sammanhang för att växa som lärande och självständiga individer. Vi vill stimulera elevernas kreativitet och nyfikenhet genom att variera undervisningen med hjälp av musik, dans, drama, bild och digitala verktyg som självklara delar i verksamheten.

 

Sedan ett par år tillbaka är Värmdö kommuns särskilda undervisningsgrupper för elever med behov av undervisning i språkklass i årskurs 1-6, förlagda på Viks skola. Eleverna i klasserna har diagnosen generell språkstörning och har behov av en tillrättalagd och stödjande undervisning i ett mindre sammanhang.

 

Grupperna är fördelade på två klasser, 1-3 och 4-6.

Nu behöver vi utöka med en lärare  med behörighet i Sv/So i 4-6 gruppen.

 

Lärare i språkklass 4-6 innebär att du ansvarar för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av undervisningen tillsammans med arbetslaget som består av  lärare och  elevassistent.

 

Klassen består läsåret 24/25 av 12 elever i åk 4-5.

 

Vi söker dig som är behörig i Sv/So, gärna med bred kunskap om och erfarenhet av elever med generell språkstörning, språkförstärkande undervisning och arbetssätt samt det särskilda stöd och de anpassningar som elever med diagnosen generellt behöver.

 

Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt där elevens delaktighet och ansvar är en självklarhet. Vi ser gärna att du är nyfiken på och ständigt vill lära dig mer om elever i behov av särskilt stöd och hur skolgången bäst kan göras tillgänglig för alla barn. Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll, och att du förstår vikten av ett nära samarbete och en god dialog med vårdnadshavare.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete med all personal på skolan.

 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

 

Anställningen avser heltid från och med 2024-08-12

Välkommen med din ansökan senast 2024 -06- 28

 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss,

Victoria Ekman telefonnummer 08 570 477 03 eller Maggi Stjerna Jonsson telefonnummer 08 570 477 02

 

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2024-08-12

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Värmdö

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/248

Kontakt

Viktoria Ekman, 08-57047703

Sista ansökningsdag

2024-07-28

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 28 juli . Arbetsort : Värmdö

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Värmdö kommun

Alla jobb hos Värmdö kommun

Liknande jobb Lärare KSU 4-6 med behörighet Sv/So