Värmdö kommun

Lärare i lågstadiet

Välkommen till en unik plats nära hav och stad. Vi är den lilla F-3 skolan i direkt anslutning till vår förskola. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att bidra till våra barns utveckling. Vi erbjuder dig en härlig arbetsplats med hög professionell nivå där du är viktig för våra elevers lärande. Vi har ett stort fokus på värdegrundsarbete, skrivutveckling och digitalisering.

 

Tillsammans med kompetenta kollegor får du möjlighet att driva och utveckla en skola där alla elever får möjlighet att nå maximal utveckling. Vi arbetar professionellt med inkludering och kooperativt lärande. Hos oss får du bli en del av en skola med arbetsglädje, engagemang och mål mot innovativ utveckling. Kompetensutveckling erbjuds både utifrån lokala behov och genom kommunens nätverk.

 

I rollen som lärare i årskurs 1-3 undervisar du i alla teoretiska ämnen i din klass. Du ansvarar för elevernas hela kunskapsutveckling, från planering till genomförande samt dokumentation och bedömning. Du ingår tillsammans med andra pedagogeri ett årskursteam där ni i nära samverkan kring eleverna ansvarar för deras kunskapsutveckling. Dessutom ingår du i ett arbetslag som träffas regelbundet.Mentorskap ingår också i tjänsten. Du har kontinuerlig föräldrakontakt samt genomför utvecklingssamtal och möten med vårdnadshavare. Under skoldagen har du ett nära samarbete med en pedagog från fritids, och är också den som ser till att övergången till fritids efter skoldagens slut sköts på ett smidigt sätt.

 

Vi söker dig som är legitimerad lärare för undervisning i årskurs 1-3. Erfarenhet från en liknande tjänst är önskvärt. Du har förmåga att skapa trygghet och goda relationer med elever och föräldrar, samt har en positiv syn på uppdraget ocherfarenhet av arbete på individ- och gruppnivå. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt till alla du möter i tjänsten. Du är bra på att arbeta mål- och resultatinriktat, känner dig trygg med elevdokumentation och har god struktur i ditt arbete. Du är väl förtrogen med Lgr11 och insatt i skollagen. Vi ser gärna att du har god vana att arbeta med digitala verktyg i undervisningen, samt att du är initiativrik och vill pröva nya metoder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För att trivas som pedagog på Fågelviks skola ska du kunna ta ansvar för din ständiga utvecklingoch kunna se ditt professionella uppdrag i ett större samhällsperspektiv.

 

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

 

Fågelviks skolas kännetecken är ”den trygga skolan med det stora hjärtat”, där all personal samverkar kring barnets skoldag. Vi har åtta klasser från Förskoleklass till årskurs 3. Värdegrundsfrågorna är invävda i skolans arbetsplan. Ett exempel på detta är att alla klasser har ett extra fördjupningstillfälle i EQ under ledning av fritidspersonalen, vilket även skapar goda förutsättningar för lärare att få arbeta i halvklasser. Vi arbetar ständigt med att utveckla IKT i undervisningen. Vi använder oss idag bland annat av lärplattor och interaktiva tavlor som ett naturligt komplement i undervisningen.

 

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

 

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde senast den 13 augusti 2019.

 

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. 

 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Lena Nordén, biträdande rektor, 08-570 483 71. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Värmdö

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Värmdö kommun

Alla jobb hos Värmdö kommun

Liknande jobb Lärare i lågstadiet