Vänersborgs kommun

Vänerparkens skola söker lärare i SO-ämnen

Om arbetsplatsen

På Vänerparkens skola går elever i åk 7-9. Skolan är centralt belägen och här går ca 250 elever fördelade på 9 klasser och en särskild undervisningsgrupp för elever i behov av ett mindre sammanhang. Skolan består av en huvudbyggnad med klassrum, matsal, administration och elevcafé. Genom en inglasad övergång tar vi oss till huset intill där vi har ytterligare klassrum för teoretiska ämnen samt musik. På skolgården finns en byggnad där eleverna undervisas i NO-ämnen och hem- och konsumentkunskap. Idrott och hälsa har eleverna i idrottshallarna på Idrottscentrum.

 

På Vänerparkens skola arbetar vi tillsammans med kollegor genom bland annat ämneslag och på skolan finns ett elevhälsoteam bestående av specialpedagog, skolkurator, skolsköterska, SYV, rektor samt tillgång till skolpsykolog, skolläkare och logoped. På Vänerparkens skola arbetar vi aktivt med att utveckla arbetet med elevers rätt till utbildning och tillgängligheten i lärmiljön i syfte att varje elev ska nå så långt som möjligt både kunskapsmässigt och socialt. För oss är det viktigt att varje elev upplever en trygg skola med bästa förutsättningar för lärande och att allt arbete görs i nära samverkan med eleven och dess vårdnadshavare.

 

Under föregående läsår har Vänerparkens skola inlett ett treårigt samarbete med Skolverket och Linnéuniversitetet inom ramen för Samverkan för bästa skola och vi ser fram emot att utveckla och utvecklas. Om du är särskilt intresserad av skolutveckling öppnas nu en chans för dig att tillsammans med kollegor vara med i detta spännande arbete framåt. 

 

Kommande läsår kommer våra förstelärares förordnanden löpa ut och vi kommer då att öppna upp för samtliga lärare här på Vänerparkens skola att söka dessa tjänster. Vi har tre förstelärare på Vänerparkens skola och de kommer att anställas i tidsbegränsade avtal om tre läsår. 

 

Låter detta som en intressant arbetsplats? Vi söker nu efter en legitimerad lärare med utbildning att undervisa i SO-ämnen i kombination med svenska och/eller andra ämnen.  Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Undervisning i SO-ämnen och eventuellt ytterligare ämnen i grundskolans årskurs 7-9. I tjänsten ingår mentorskap tillsammans med en kollega i årskurs 7. 

 

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i SO-ämnen och ev. ytterligare ämne i grundskolans årskurs 7-9.

 

Övrigt

Rekrytering kan komma att ske under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Innan tillträde ska utdrag ur belastningsregister uppvisas. 

 

Krigsplacering

Om du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.

 

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammans

 

Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

 

Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.

 

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår karriärsida och sidan jobba i kommunen .

 

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här .

 

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2024-08-12 eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Vänersborg

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/224

Kontakt

• Christina Öberg, 0521-721745

• Shpend Rukiqi, 0521-721796

Sista ansökningsdag

2024-06-26

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 juni . Arbetsort : Vänersborg

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Vänersborgs kommun

Alla jobb hos Vänersborgs kommun

Liknande jobb Vänerparkens skola söker lärare i SO-ämnen