Vänersborgs kommun

Förskollärare till Belfragegatans förskola

Om arbetsplatsen

Varmt välkommen till oss på Belfragegatans förskola, en demokratisk mötesplats för lärande inspirerad av Reggio Emilias pedagogiska filosofi.

 

Här arbetar vi utifrån delaktighet, olikhet, trygghet, respekt och demokrati. För oss är det viktigt att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

 

I förskolan finns det flera gemensamma pedagogiska miljöer som ateljéer, torg med restaurang och en scen. Utemiljön är indelad i olika stationer som erbjuder utforskande aktiviteter som främjar kreativitet, fantasi och problemlösningsförmåga.

 

Hos oss är pedagogerna medforskande och söker kunskapen tillsammans med barnen.

 

Belfragegatans förskola är placerad i centrala Vänersborg och har plats för ca.120-130 barn i åldrarna 1–6. Förskolan består av fyra hemvister men barnen är under större delen av dagen uppdelad i mindre barngrupper. Förskolan öppnades i maj 2019 och verksamheten bedrivs i moderna lokaler.

 

Hos oss är det viktigt med ett positivt, inkluderande och flexibelt förhållningssätt.

 

Känns det intressant? Tveka inte, utan sök tjänsten hos oss på Belfragegatans förskola.

Tillsammans gör vi bra bättre.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla vår förskola utifrån Reggio Emilias filosofi och förskolans styrdokument. Vår verksamhet utgår från det lustfyllda lärandet, där barnens lust och intressen styr verksamhetens projektinriktade arbetssätt och där vi pedagoger har ett medforskande och nyfiket arbetssätt.

 

Du kommer att ingå i ett arbetslag på en yngrebarnsavdelning 1-3 år och där du som förskollärare ansvarar du för undervisningen, det övriga pedagogiska arbetet samt det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med kollegorna. Under större delen av dagen arbetar du i mindre barngrupper/team. Samarbete och rotation mellan barngrupperna är en förutsättning för att arbeta på Belfragegatans förskola.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad, positiv och legitimerad förskollärare. Du tycker att det är intressant och roligt att arbeta med barns utveckling och lärande och har lätt för att engagera dig i deras vardag. Du är van vid att kunna hantera många olika relationer och vet att det finns olika sätt att se på tillvaron, vilket också gör den spännande och intressant. Du tycker om ditt arbete och tar initiativ.

 

Ditt förhållningssätt och bemötande av barn och pedagoger är av stor betydelse.

 

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet i yrket och har erfarenhet av att arbeta Reggio Emilia inspirerat och använder estetiska uttrycksformer och digitala lärverktyg som naturliga inslag i lek, omsorg och undervisning.

 

Vi ser verkligen fram emot din ansökan!

 

 

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde:   2021-02-01 eller enligt överenskommelse

 

Vi vill att du i din ansökan bifogar ditt CV samt relevanta intyg/betyg och i förekommande fall även lärarlegitimation eller examensbevis.

 

Löneform: Månadslön

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid:   Schema 40 h

Utdrag ur Polisens belastningsregister lämnas in vid anställning. 

 

Kontaktperson

Therese Larsson Rektor 0521-722534 therese.larsson@vanersborg.se

 

 

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

 

Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

 

Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.

 

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

 

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

 

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2021-02-01 eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Vänersborg

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2021/3

Kontakt

  • Therese Larsson, 0521-722534

Sista ansökningsdag

2021-01-25

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 25 januari . Arbetsort : Vänersborg

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Vänersborgs kommun

Alla jobb hos Vänersborgs kommun

Liknande jobb Förskollärare till Belfragegatans förskola