Uddevalla kommun

Specialpedagog/Lärare Sva 100%

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

 

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

 

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

 

 

Beskrivning

Tjänsten är 100%, fördelad enligt nedan mellan enheter inom Uddevalla gymnasieskola.

 

På Östrabo 1, vid Uddevalla gymnasieskola, inom Vård och omsorgsprogrammet samt Industriprogrammet söker vi en specialpedagog 50%. Du kommer att ingå i en väl utbyggd elevhälsa som arbetar nära eleverna. På skolan finns också Teknik- och Naturvetenskapliga programmet.

 

På Sinclair, vid Uddevalla gymnasieskola, inom Estetiska programmet söker vi en lärare i svenska som andraspråk 50%.

 

I båda skolhusen finns engagerade, erfarna och välutbildade lärare som medverkar till att ge våra elever en god utbildning.

Läs vidare om Uddevalla Gymnasieskola; www.gymnasiet.uddevalla.se

 

 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog har du din tillhörighet i arbetslaget på Vård och Omsorgsprogrammet, på Östrabo 1, inom Uddevalla gymnasieskola. Du kommer att handleda elever i studieteknik och stötta med planering och struktur. I arbetsuppgifterna ingår även att göra pedagogiska basutredningar, främst för elever med läs- och skrivsvårigheter. I din roll förutsätts du kan driva specialpedagogiska frågor, samt vara ett stöd och bollplank för kollegor. Vår strävan är att arbeta förebyggande genom att stödja elever i deras utveckling, öka deras medvetenhet om strategier och verktyg som underlättar skolarbetet och därmed uppnå målsättningen att alla elever lyckas med sina studier. Behoven på gymnasiet förändras över tid, vilket innebär att du ibland kommer att arbeta med olika grupper och ibland mer enskilt med elever.

 

Som lärare i svenska som andraspråk, SvA, arbetar du på Estetiska programmet, på Sinclair, inom Uddevalla gymnasieskola. Du är legitimerad med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk på gymnasiet och har god kunskap i skolans styrdokument. Din undervisning präglas av ett elevnära och differentierat arbetssätt och du ser bedömning för lärande och digitala verktyg som en naturlig del i ditt uppdrag. Du har erfarenhet av ämnesövergripande undervisning, olika metoder och verktyg inom lärande och vill tillsammans med kollegor utveckla skolans arbete utifrån detta.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogutbildning och lärarexamen. Har du erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatriska funktionsvariationer är det meriterande. Vidare har du förmågan att utgå ifrån varje elevs behov och förutsättningar. Du är en tydlig pedagogisk ledare och har ett vuxenperspektiv. I arbetet kan du samarbeta, skapa goda relationer och vara tydlig i din dialog med elever och kollegor.

 

Ditt människointresse är genuint och du ser värdet i att alla människor är olika. Du har förmågan att planera, utvärdera och förbättra verksamheten tillsammans med kollegor och arbetslag. Att hitta alternativa lösningar utifrån elevens behov är ett naturligt sätt för dig att arbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, bred ämneskompetens samt kunskap i digitala hjälpmedel. Du är förtrogen och insatt i gymnasieutbildningens styrdokument. Att ha arbetat inom gymnasiet är en merit.

 

 

Villkor

För tjänster där lärarlegitimation/examensbevis/studieintyg krävs ska detta lämnas in före anställning.

 

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

 

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

snarast, dock senast 210107

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100

Ort

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/368

Kontakt

  • Linda Lehtinen, 0522-697417

Facklig företrädare

  • Lärarförbundet, 0522-698085
  • Lärarnas riksförbund , 0522-698086

Sista ansökningsdag

2020-11-01

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 november . Arbetsort : Uddevalla

Kategorier : Gymnasielärare i allmänna ämnen SFI-lärare Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Uddevalla kommun

Alla jobb hos Uddevalla kommun

Liknande jobb Specialpedagog/Lärare Sva 100%