Uddevalla kommun

Lärare i fritidshem alt fritidspedagog, Norrskolan

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

 

 

Beskrivning
Norrskolan ligger i området Bleket i Uddevalla. Det centrala läget innebär närhet till olika inom- och utomhusaktiviteter såsom natur, idrott och kultur. Skolan har drygt 340 elever från förskoleklass upp t o m skolår 6. Totalt arbetar 50 personer på skolan och av dessa arbetar 40 personer direkt med eleverna. Norrskolan har en stabil elevhälsoorganisation med bland annat speciallärare, specialpedagog, skolsköterska, psykolog och kurator som resurser för elever och pedagoger.

 

På Norrskolan har vi höga förväntningar på personal och elever där kunskap, gemensam värdegrund och tydliga ordningsregler är utgångspunkten för vårt arbete. Vi ser att detta leder till ökad måluppfyllelse, arbetsro, trygghet och trivsel för både barn och vuxna.

 

Varje fritidsgrupp har två till fyra ansvarslärare. På detta sätt använder vi våra resurser på ett flexibelt sätt och kan bygga aktiviteter utifrån behov och innehåll. Det erbjuder också eleverna ett bredare socialt nätverk. Organisationen är även ett sätt att anpassa oss till de ökade behörighetskrav vilka innebär att eleven ska få undervisning av lärare som har behörighet att undervisa i fritidshem och skola.

 

 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som fritidspedagog/ alt lärare i fritidshem. I uppdraget ingår arbete på fritidshemmet samt undervisning eller resurs i klass under skoltid. Övrigt arbete på fritidshem innebär också pedagogisk planering, uppföljning av lärande, arbetslagsmöten, rastvärd m.m. Du kommer att ingå i ett arbetslag med övriga fritidspedagoger på skolan. Du ska även delta i arbetslagets och skolans utvecklingsarbeten. Det finns utrymme för att använda dina egna intressen i verksamheten för att berika barnens fritidstid.

 

 

Kvalifikationer
Fritidspedagogexamen eller lärarexamen mot grundskolans tidigare år och fritidshem. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och digitala lärprocesser är en självklar del av din undervisning. Du arbetar språk- och kunskapsutvecklande och har en har god förmåga att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

 

Förutom behörighet så lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper och förmågor som vi anser krävs för att man skall fungera bra inom yrket ex. personlig mognad, engagerad, ledarskaps-och samarbetsförmåga, att du är stabil och strukturerad samt arbetar mål- och resultatorienterat.

 

För tjänster där lärarlegitimation/examensbevis/studieintyg krävs ska detta lämnas in före anställning. 

 

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Deltid

Tillträde

190807

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

75 %

Ort

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/208

Kontakt

  • Niklas Viberg, 0522-69 58 65

Facklig företrädare

  • Lärarförbundet, 0522-69 80 85
  • Lärarnas riksförbund, 0522-69 80 86

Sista ansökningsdag

2019-05-29

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Uddevalla

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Uddevalla kommun

Alla jobb hos Uddevalla kommun

Liknande jobb Lärare i fritidshem alt fritidspedagog, Norrskolan