Uddevalla kommun

Förskollärare Bokenäs förskola

Uddevalla kommun, Barn- och utbildning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

 

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

 

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

 

Vill du som förskollärare få möjlighet att;

 • Utveckla förskolans verksamhet med att arbeta i mindre grupper med fler vuxna?
 • Ha Lpfö18 som ett levande styrdokument med inspiration av Reggio Emilias pedagogiska filosofi?
 • Vara med och utveckla vårt fokus på måltidspedagogik där den bärande tanken är vårt förhållningssätt till måltiden och barns delaktighet från jord till bord till jord?

Bokenäs Förskola är en förskola med yngre barns respektive äldre barns grupp med naturen inpå knuten. Förskolan ligger väster om Uddevalla med bra bussförbindelser både till Uddevalla och Lysekil samt Orust.

 

Vår målsättning är att erbjuda en förskola med en inspirerande, utvecklande och utmanande miljö där en bärande idé är att utveckla barnens alla uttrycksmöjligheter.

 

Vi söker förskollärare på 100 % och tills vidare med tillträde i december 2019 eller efter överenskommelse. Du är intresserad av att arbeta inspirerad av Reggio Emilia filosofin med fokus på måltids-pedagogik samt att utveckla ditt eget och förskolans arbetssätt tillsammans med ditt arbetslag. För att trivas med ditt uppdrag behöver du vara engagerad och flexibel.

 

Våra förväntningar på Dig är:

 • I Skollagen krävs legitimerade förskollärare för att bedriva undervisning i förskolan. Förutom utbildning lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor såsom samarbets- och ledarskapsförmågor samt ett förhållningssätt som genomsyras av läroplanens värdegrunds och demokratiuppdrag.
 • Att du ska vara införstådd med och arbeta utifrån våra värdeord: utmaning, jämställdhet och delaktighet.
 • Du är villig att arbeta i ett arbetslag som följer barnen från yngre till äldregruppen
 • Du är intresserad av IKT i arbetet med barnen och i det systematiska kvalitetsarbetet.
 • Du tror på det kompetenta barnet och möter barnet där det befinner sig i sin individuella utveckling
 • Du har i det dagliga arbetet pedagogisk dokumentation som ett verktyg för att belysa och medvetandegöra barnets lärande.

Vi erbjuder dig en mentor, introduktion, pedagogisk utvecklingstid, reflektionstid samt ett intressant arbete med kompetensutveckling och arbetskläder för utevistelse.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift.

 

Vi ser det som meriterande om du har något av följande utbildningar eller erfarenhet: utomhuspedagogik, pedagogistautbildning, ateljéristautbildning eller annan dokumenterad kompetens i bild och form eller barns kreativa processer.

 

Vi önskar att du beskriver ditt förhållningssätt vad gäller: Barnsyn, Lärmiljöer, Pedagogroll.

 

För tjänster där lärarlegitimation/examensbevis/studieintyg krävs ska detta lämnas in före anställning.

 

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

 

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

 

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2019-12-02 eller efter överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/423

Kontakt

 • Rita Svensson, rektor, 0522-69 7009

Facklig företrädare

 • Kan nås via kommunens växel, 0522-69 6000

Sista ansökningsdag

2019-10-27

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 27 oktober . Arbetsort : Uddevalla

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Uddevalla kommun

Alla jobb hos Uddevalla kommun

Liknande jobb Förskollärare Bokenäs förskola