Sollentuna kommun

Vikarierande klasslärare, åk 2

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter som klasslärare hos oss är sedvanliga arbetsuppgifter för lågstadielärare. Vi lägger stor vikt vid såväl läsinlärning som läslust, samtidigt som vi månar lite extra om grundläggande matematik. Du ansvarar för undervisning i de flesta ämnen själv, dock inte idrott och musik som leds av ämneslärare. Som klasslärare i Silverdalsskolan ingår du i ett arbetslag med lärarkollegor och medarbetare i fritidshemmet. Du kommer att ha engagerade och erfarna lärarkollegor som samarbetar väl i strävan att utveckla undervisning och verksamhet för att nå ännu högre måluppfyllelse.

 

Vi har både speciallärare och logopeder inom elevhälsan och väl fungerande elevhälsoarbete. Vi är sedan många år certifierade inom Olweus program mot mobbning och har god struktur i arbetet med att skapa trygghet och studiero för alla elever. Som lärare hos oss delar du alltid ansvar med kollegor, samtidigt som du behöver vara beredd att stötta kollegor när det behövs.

 

 

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget förväntar vi oss att du är en tydlig ledare med förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare. Du har erfarenhet av arbete i skola, helst från lågstadiet. Du är fast förankrad i skolans värdegrund och vet av erfarenhet att du kan omsätta värdegrunden i praktik även när du blir utmanad.

 

Vi önskar en legitimerad lärare till det här vikariatet då det är möjligt att det förlängs även under vårterminen 2021. En vikarie utan lärarlegitimation kan inte räkna med ett lika långt vikariat, då vikariatet i så fall behöver utlysas igen inför våren 2021. Möjlighet till förlängning kan dock finnas även då. En lärarvikarie som inte har lärarlegitimation bör ha annan relevant utbildning på högskolenivå för att fylla uppdraget på ett bra sätt.

 

Du behöver ha stort intresse för IKT i undervisning då vi växlar mellan analoga och digitala arbetsformer. Det är meriterande om du arbetat i flerspråkiga miljöer, eller med tydligt begreppsbildande undervisningsmetodik. Det är av yttersta vikt att du talar och skriver svenska korrekt, så att du kan agera språklig guide och förebild i klassrummet. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

 

Förmågor och färdigheter

 

Personlig mognad

Ledarskap

Strukturerad

Pedagogisk insikt

 

 

Vi erbjuder

Som lärare i Sollentuna kommun har du goda möjligheter till utveckling i din lärarprofession då kommunen uppmuntrar och tar till vara lärare som vågar pröva nytt med fokus på att nå hög måluppfyllelse. Vi har gott stöd från bland andra kommunens skolutvecklare och intern fortbildning i kommunens regi. Silverdalsskolan är en arbetsplats för dig som gärna växlar mellan samarbete och eget ansvar. Vi har ett vikariat för dig som, tillsammans med oss som redan arbetar här, vill göra skillnad för våra elever. #vilärtillsammans och #viärtillsammans ansvariga för utveckling och lärande för alla våra gemensamma elever. Just nu är vikariatet tänkt 28 november 2020 till och med 15 juni 2021.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Övrigt

Anställningen är ett vikariat. Vi behöver inte stöd i rekryteringsprocessen och säger nej till annonssäljare och bemanningstjänster. Ni som själva söker vikariatet är varmt välkomna att höra av er med frågor. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tillsättning kan ske innan ansökningstiden är slut. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

 

 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

28 november 2020

Löneform

Fast månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Sollentuna

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/336

Sista ansökningsdag

2020-10-20

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Sollentuna

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Sollentuna kommun

Alla jobb hos Sollentuna kommun

Liknande jobb Vikarierande klasslärare, åk 2