Sollentuna kommun

Biträdande rektor sökes till Turebergs Förskolor

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som biträdande rektor i en dynamisk och interkulturell kommun. Du är strukturerad, självgående och stresstålig. I egenskap av rollen som biträdande rektor utövar du ditt ledarskap nära medarbetare och är en del av ledningsgruppen. Tillsammans med ledningsgrupp, våra pedagoger och övriga medarbetare är du med och leder den fortsatta utvecklingen inom Turebergs Förskolor.

 

Du kommer att stötta rektor i hennes beslutsfattande och ledningsgruppen. Du blir en viktig del i ett sammanhållet och delegerat ledarskap. Det betyder ett nära samarbete som säkerställer att pedagogerna tilldelas de resurser som behövs, att vårdnadshavare och barn känner sig trygga samt att verksamheten utvecklas mot de mål som sätts upp. Med ett coachande förhållningssätt fokuserar du på verksamhetens kärnprocesser med alla de sedvanliga arbetsuppgifter det innebär som barnplacering, schemaläggning och är den som ser till att saker och ting blir gjorda i kraft av distribuerat ledarskap.

 

Du tillträder som medarbetarnas närmaste chef och ledare och behöver bottna i ett genuint intresse för mångfald och internationellt kulturliv. Uppdragets tyngdpunkt ligger i att fortsätta arbetet med att förvalta och förädla förskolans värdegrunder; trygghet, pedagogik, kvalité, gemenskap. glädje och miljö.

 

 

Rollen

Som biträdande rektor är det av stor vikt att du har en god förståelse för hur vi tar till oss kunskap och människors olika förutsättningar. Du har en förmåga att anpassa din kommunikation efter situation, kontext och mottagare. Som chef leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Din värdegrund överensstämmer med förskolans styrdokument och du blir därmed en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet utifrån människors olika förutsättningar, roller och uppdrag.

 

 

Ledarskap

Genom ett coachande förhållningssätt utvecklar du medarbetaren genom att leda denna i att identifiera mål, undanröja hinder, skapa möjligheter samt planera handling. Du arbetar bra med såväl kollegor i ledningsgruppen som medarbetare där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Med en förmåga att lyssna och kommunicera löser du konflikter konstruktivt. Du har ett mål- och resultat tänkande som styr dina prioriteringar, din planering och ditt agerande samt kan ändra inriktning när målen förändras.

 

 

Kvalifikationer

Utbildning

Du är legitimerad förskollärare och har minimum 1 års dokumenterad erfarenhet som chef alternativt inom arbetsledning. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Du har erfarenhet av ett nära pedagogiskt ledarskap. Dokumenterad erfarenhet av att uppnå goda resultat i verksamhet avseende framgångsrikt pedagogiskt utvecklingsarbete.

 

Erfarenhet

Du är idag en erfaren ledare med goda kunskaper om tjänstefördelning, personalledning, arbetsrätt och arbetsmiljö kopplat till pedagogisk verksamhet.

Du har stor datorvana och gedigna kunskaper i Excel samt schemaläggning.

 

Meriterande

Det är meriterande om du:

- har flerårig erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete

- har arbetat i KIA kommunernas informationssystem om arbetsmiljö

- har arbetat i Adato rehabstöd

- har genomgått det statliga rektorsprogrammet

 

 

Vi erbjuder

Personalförmåner: https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

 

 

Anställningsform  

Tjänsten omfattar heltids anställning. Lön enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

 

Urvalsprocess

Vi behandlar inkomna ansökningar löpande samt kallar till intervjuer löpande under ansökningsprocessen. Sollentuna Kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Vid frågor avseende utsatt tjänst vänligen maila:

turebergsforskolor@edu.sollentuna.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast, eller enligt överenskommelse

Löneform

Lön enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Sollentuna

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/345

Sista ansökningsdag

2020-11-14

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 14 november . Arbetsort : Sollentuna

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Sollentuna kommun

Alla jobb hos Sollentuna kommun

Liknande jobb Biträdande rektor sökes till Turebergs Förskolor