Södertälje kommun

Lärare i textilslöjd 4-9 vikariat

”Vi lär oss för livet, tillsammans lyckas vi!”

Oxbacksenheten består av två kommunala skolor, Oxbacksskolan (F-3) och Mariekällskolan (4-9). Båda skolorna ligger centralt i Södertälje kommun och har högt söktryck. Idag har vi ca 750 elever och 80 anställda. Vi är en mångkulturell skola och arbetar ständigt med hur vi kan utveckla och förbättra våra arbetssätt för att möta alla elevers behov.

 

Lärande och trygghet står i fokus och vi på skolan arbetar regelbundet med resultat- och närvarouppföljning av alla elever där du som lärare har en central roll. Vi har ett aktivt elevhälsoteam på skolan som stöttar såväl elever som personal i det dagliga arbetet.

 

Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns.

 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra arbetslag 7-9 på Mariekällskolan där du undervisar i och ansvarar för ämnet textilslöjd i åk 4-9. Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 2024. På skolan arbetar vi med att tillgängliggöra undervisningen där vi utgår ifrån en gemensam lektionsstruktur samt med språk- och kunskapsutvecklade arbetssätt (SOKA). Tillsammans med skolledningen och engagerade pedagoger i såväl arbetslaget som EHT och Trygghetsteamet samarbetar vi för alla elevers trygghet och kunskapsutveckling och som lärare hos oss är du beredd att pröva och ompröva din undervisning. Du deltar aktivt i våra kollegiala lärandemöten (KLM) som utgår ifrån verksamhetens behov.

 

Vem är du?

Som person är du strukturerad, ansvarstagande, tydlig och trygg i ditt ledarskap. Du skapar och upprätthåller goda relationer med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare, inspirerar och utgår från elevernas styrkor i undervisningen. Du har en övertygelse om att alla kan lyckas med rätt förutsättningar och stöd. Du har god kännedom om NPF och planerar din undervisning utifrån alla elevers behov och förutsättningar.

 

Personliga egenskaper:

- Tydligt, relationellt ledarskap

- Engagerande och inspirerande undervisning

- Positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt

 

Krav:

- Du är behörig lärare i slöjd med lärarlegitimation.

- Du är väl förtrogen med styrdokumenten och skolan som organisation.

 

Meriterande:

- Kunskaper om NPF

- Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av undervisning eller arbete i skolan men även nyexaminerade är välkomna att söka.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

 

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:

https://www.sodertalje.se/formaner

 

En utvecklande roll som lärare i ljusa, fräscha lokaler

En verksamhetsnära skolledning och EHT

Kollegiala lärandemöten (KLM)

Pedagogisk lunch

Medarbetarförmåner i Södertälje kommun, t.ex. friskvårdsbidrag upp till 3000 kronor per år.

 

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Titel:

Lärare i textilslöjd 4-9 vikariat

Omfattning:

100%

Anställningsform:

Vikariat

Sök tjänsten

Sista ansökningsdag: 2023-12-07

 

För mer information om tjänsten

Lena Youssef 

Rektor

 08-52301475

 

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter

08-5230 1000

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 7 december . Arbetsort : Södertälje

Kategorier : Grundskollärare Lärare i praktiska och estetiska ämnen


Senaste jobben från Södertälje kommun

Alla jobb hos Södertälje kommun

Liknande jobb Lärare i textilslöjd 4-9 vikariat