Södertälje kommun

Förskollärare till Västra förskoleområdet

En dag på jobbet

Vår utbildning har sin grund i Reggio Emilia filosofin och vi har en lång tradition av mötesplatser för kollegialt lärande och kompetensutbildning. Som förskollärare har du privilegiet att varje dag få uppleva glädje, lek, pröva teorier och vara medforskande tillsammans med barnen. Du ansvarar för att tillsammans med arbetslaget skapa inspirerande och kreativa pedagogiska miljöer där barnen erbjuds möjlighet att lära genom att upptäcka, utforska och förundras. Arbetet tillsammans med barnen sker genom ett utforskande och projektinriktat arbetssätt där barnens initiativ och intressen ligger till grund för planeringen av undervisningen. Genom ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, med fokus på barns flerspråkighet, skapar du möjligheter för barnen att utmanas, förundras och bli nyfikna att söka ny kunskap på vägen i ett livslångt lärande. Vi använder pedagogisk dokumentation som ett verktyg för att synliggöra barnens lärprocesser. Den pedagogiska dokumentationen ligger sedan till grund för förskolans systematiska kvalitetsarbete. Du ska ha god kunskap om strävansmålen i förskolans läroplan och barnkonventionen samt ha förmåga att omvandla teori till praktik. Vår vision är att ha den bästa förskola för barns bästa.

 

Vem är du?

Förskollärare med engagemang och höga ambitioner som tillsammans med oss vill vara med på vår resa i den pedagogiska djungeln, påverka resans innehåll och dess spännande mål.

 

Självklart har du barnet i fokus och i din barnsyn ser du barnet som kompetent och har tillit till dess förmåga och självständighet.

 

Krav: 

- Förskollärarlegitimation och god kunskap om förskolans uppdrag och styrdokument.

- Mycket goda kunskaper i det svenska språket, både tal och skrift. 

- Ledarskapsförmåga i enlighet med styrdokumenten för att nå målen och kvalitetssäkra utbildningen.

- För att lyckas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt och konsultativt.

- Erfarenhet av arbete i förskolan och processinriktat arbetssätt

Meriterande

- Kännedom om Reggio Emilia filosofin

- Goda kunskaper inom språk och kunskapsutvecklande arbetssätt

- God förmåga att använda digitala verktyg i arbetet och i undervisning

- Har leklust och känner glädje att tillsammans med barnen samspela och leka

- Positiv engagerad och har en förmåga att entusiasmera och sprida arbetsglädje

 

Personliga egenskaper:

- Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt.

- Du är nyfiken och vill inspirera samt inspireras i samspel med barn och vuxna.

- Du ser möjligheter och har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag.

 

Förskollärare som är stolta över sitt yrkesval och anser att uppdraget är ett av det viktigaste och finaste som finns. Skapa förutsättningar och möjligheter för barn att utvecklas utifrån den unika människa var och en är. Finner glädje i att skapa en lustfylld miljö som inspirerar barnen att söka ny kunskap på sin väg i livet.Har du en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta med en stark inneboende drivkraft att utforska världen? Tveka då inte att skicka in din ansökan! 

 

Vi erbjuder dig 

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:

https://www.sodertalje.se/formaner

Stadskansliet består av 15 personer som jobbar med nämndsadmininstration, arkiv, registrering och samordning av nämnder/råd. Vi sitter i öppet kontorslandskap i Södertälje stadshus, med närhet både till pendeltåg och buss.

 

Anställningen är en tillsvidareanställning och vi tillämpar årsarbetstid med flex. Visst kvällsarbete förekommer i samband med sammanträden.

 

- Två utvecklingsdagar/termin, pedagogisk utvecklingstid, arbetslagsreflektion

- Kollegialt lärande/fortbildning och nätverk

- Tillgång till Tom Tits Experiment 

- Fria pedagogiska lunch och arbetskläder

- Möjlighet till semesterväxling och friskvårdspeng upp till 3000 kronor per år

- Mentor det första året

 

Välkommen till oss

Du drivna, nyfikna och legitimerade förskollärare att arbeta för en hållbar framtid. Västra förskoleområde består av sex förskolor i Geneta, Västra Blombacka och Västergård.

 

Vi har tre viktiga värdeord som ska genomsyra vår utbildning och det är begreppen välkomnande, delaktighet och olikhet. Dessa tre speglar vår idé om att skapa en förskola som värnar om och är en mötesplats för demokrati.

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Titel:

Förskollärare till Västra förskoleområdet

Omfattning:

100%

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Sista ansökningsdag: 2024-08-11

 

För mer information om tjänsten

Jeanette Knudsen 

Rektor förskola

08-5230 66 68

 

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter

08-5230 1000

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Södertälje

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Södertälje kommun

Alla jobb hos Södertälje kommun

Liknande jobb Förskollärare till Västra förskoleområdet