Skövde kommun

Lärare svenska som andraspråk till Käpplundaskolan

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1 20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling. 

Käpplundaskolan är en kommunal grundskola i centrala Skövde med cirka 510 elever fördelade på 21 klasser. För de yngsta eleverna, förskoleklass och åk 1, är skolan organiserad i tre spår: Cassiopeja, Orion och Pegasus. Varje spår har fritidshem från elever i förskoleklass till åk 2 med mellan 65 och 70 elever inskrivna i varje fritidshem. För de äldre eleverna har skolan en gemensam fritidsklubb. Från åk 2 till åk 6 är skolan organiserad årskursvis med 3 klasser per årskurs. Arbetet på skolan leds av en rektor och i dagsläget två biträdande rektorer.

 

 

Arbetsuppgifter:

Käpplundaskolan Trygg och framgångsrik 

På Käpplundaskolan är trygghet grunden till kunskap och lärande. Att vara trygg i gruppen är basen för att vara öppen och mottaglig för inlärning. Vi arbetar efter att alla elever ska nå kunskapsmålen och utvecklas så långt som möjligt efter sina egna förutsättningar. 

Lärarna är organiserade i arbetslag och vi strävar efter att arbetslagen ska ha ett kollegialt samarbete kring undervisning, lärandeprocesser samt elevstödjande insatser. Vi har valt att sätta fokus på läraren som den avgörande faktorn för elevers framgång. 

Undervisning i svenska som andraspråk sker växelvis med en-till-en undervisning och i mindre grupper med elever från Fsk-åk 6. Tjänsten innefattar också handledning till lärare för att implementera svenska som andraspråk i den ordinarie undervisningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

 

Kvalifikationer:

Lärarlegitimation.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-14. Intervjuer sker löpande och rekrytering kan komma att ske innan sista ansökningsdag.
Antal platser: 1

 

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-13

Arbetsgivarens referensnummer: A868974

 

Upplysningar lämnas av:

Pär Ljungqvist
rektor
Telefon: 0500-497854
E-post: 
par.ljungqvist@skovde.se

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 13 maj . Arbetsort : Skövde

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Skövde kommun

Alla jobb hos Skövde kommun

Liknande jobb Lärare svenska som andraspråk till Käpplundaskolan