Säters kommun

Lärare åk 4-9 i central särskild undervisningsgrupp inriktning mot MA/NO

Brinner du får barn och ungas lärandet och utveckling? Känner du att det skulle vara lockade att vara med att skapa ett team som arbetar med barn som har svårigheter att lyckas och utvecklas i skolan? Är du utbildad lärare med flera års erfarenhet eller har du vidareutbildat dig till speciallärare? Då kan detta vara tjänsten för just dig!

 

Barn- och utbildningssektorn i Säters kommun kommer under senare delen av hösten 2024 starta upp en mindre central särskild undervisningsgrupp för barn i framförallt åk 4-9. Vi söker därför efter ett starkt team på tre medarbetare som under ledning av enhetschef för centrala Elevhälsan kommer ansvara för att starta upp en verksamhet och ta emot ca 5-10 elever som har behov av stöd. Teamet är tänkt att till en början bestå av två lärare/speciallärare och en samordnare. 

 

Intervjuer kommer ske i två steg under tidig höst vilket innebär att intervjuer kan påbörjas innan ansökningstiden går ut. Vänta därför inte med din ansökan! De kandidater vi vill gå vidare med till referenstagning kommer även få genomföra ytterligare en intervju då man får presentera sin lösning av ett fiktivt case. 

 

Tjänsten är utformad som en semestertjänst för att möjliggöra samverkan inom och utom teamet.

 

I Barn- och utbildningssektorn i Säters kommun arbetar vi långsiktigt med våra fokusområden trygghet och studiero/lekro, tidiga insatser samt närvaro.

 

Vårt budskapsmärke är: Alla ska lyckas! Vi hjälps åt!

 

Viktig information

 Sista ansökningsdag:

30.09.2024

 Arbetsgivare:

Säters kommun

 Ort:

Säter

 Jobbtitel:

Lärare åk 4-9 i central särskild undervisningsgrupp inriktning mot MA/NO

 Tjänster:

1

 Heltid / Deltid:

Heltid

 Anställningsform:

Tillsvidareanställning

 Tjänstens omfattning:

100

 Webcruiter ID:

4831505581

 

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer inledas med att tillsammans iordningställa lokaler för verksamheten som i skrivande stund inte ännu är helt klart. Därefter kommer vi tillsammans lägga en grund för hur vi på bästa sätt ska utforma den dagliga undervisningen på enheten. Vi kommer utgå från ett gemensamt förhållningssätt för att skapa goda förutsättningar för studiero och lärande som utgår från framgångsfaktorer som belyst i forskning. Vi har valt att kalla vårt förhållningssätt för Grundläge och vi berättar gärna mer om det för er som kommer på intervju.

 

Arbetet som lärare/speciallärare i den centrala undervisningsgruppen innebär planering och genomförande av undervisning. Man utgår från kurs- och läroplan i de ämnen man är ansvarig för. Bedömning av elevers kunskaper dokumenteras i Schoolsoft. Då arbetet även kommer kräva arbete kring elevhälsa kommer dokumentation även ske i PMO. Utifrån elevernas behov och förutsättningar kommer du som lärare/speciallärare ha och genomföra både enskild- och gruppundervisning. 

 

Samverkan kommer ske kontinuerligt med elevens ordinarie skola då rektor fortsatt kommer ha övergripande ansvaret för eleverna fast de går i den centrala särskilda undervisningsgruppen. Utsedd personal från central undervisningsgrupp kommer följa upp åtgärdsprogram och återskolningsplan tillsammans med rektor och personal från elevens ordinarie skola. 

 

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik och no-ämnen mot framförallt åk 4-9. Du kan även vara utbildad speciallärare med inriktning mot matematik.

 

Du ska ha kunskaper kring lågaffektivt bemötande och NPF.  Du ska även ha kunskap och erfarenhet av att anpassa lärmiljö och undervisning efter elevers behov samt dokumentera elevers kunskapsutveckling i en lärplattform. Du bör ha erfarenhet av betygsättning.  Det är meriterande om du besitter kunskap kring KBT, har erfarenhet av arbete i särskild undervisningsgrupp och arbete kring elever med en problematisk skolfrånvaro.

 

Du bör ha körkort

För den som blir erbjuden arbete hos oss kommer utdrag ur polisens belastningsregister begäras in.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons. 

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en relationsskapande lärare/speciallärare. I detta arbete behöver du vara väldigt flexibel och hela tiden vara bered att hitta nya vägar till att lyckas. I och med att detta är en ny verksamhet behöver du vara initiativtagande. Teamet som arbetar i den centrala särskilda undervisningsgruppen kommer ha stort stöd i varandra vilket gör att du måste ha en god förmåga till samarbete. I rollen som lärare behöver du vara strukturerad och tydlig för att skapa god lärmiljö för eleverna. Då flertalet av våra kommande elever troligtvis har haft flera års skolmisslyckanden bakom sig behöver du ha en problemlösande analysförmåga för att klara av denna roll. 

 

Vi erbjuder

Säters kommun erbjuder sina medarbetare flera förmåner. Vi berättar gärna mer om dessa vid en intervju.

 

Kontaktinformation

Jenny Lindqvist

Enhetschef Elevhälsa

 Telefon:0225-552 51

 E-post: jenny.lindqvist@edu.sater.se 

 

Anna Bjerndal

Biträdande rektor

 Telefon:0225-550 48

 E-post: anna.bjerndal@edu.sater.se 

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Säter

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Säters kommun

Alla jobb hos Säters kommun

Liknande jobb Lärare åk 4-9 i central särskild undervisningsgrupp inriktning mot MA/NO