Ronneby kommun

Specialpedagog/speciallärare i gymnasiesärskolan - Sjöarpsskolan

Sjöarpsskolan är en för sydöstra Sverige unik gymnasiesärskola. Det är en liten skola med stora resurser och mycket erfarenhet. Skolan är öppen både för dagelever och boende på skolans internat. Det natursköna läget bjuder in till många aktiviteter utomhus och all verksamhet präglas av hälsa och friskvårdstänkande.

 

På Sjöarpsskolan arbetar vi för att alla elever ska komma lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och uppmuntrar eleverna för att de ska nå vår gemensamma vision Lära Leva Livet. I det här arbetet krävs duktiga pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap.

 

Utbildningsförvaltningen i Ronneby har satt fokus på det kollegiala lärandet! Verksamheten ska genomsyras av kollegialt lärande och de metoder som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Då når vi framgång! Hos oss ska samtliga medarbetare vara väl medvetna om våra styrkor och värna om dessa, samtidigt som vi hela tiden utvecklas. Det gör vi tillsammans!

 

I utbildningsförvaltningen arbetar vi efter den röda tråden, en gemensam syn på utveckling och lärande med demokratisk värdegrund från förskola, grundskola, särskola till gymnasie- och vuxenutbildning.

 

Ta chansen att jobba i en kommun som fokuserar på kärnan i utbildningen!

 

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

 

Inom kommunen är vi cirka 2 300 anställda som arbetar för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare.

 

Vill du bli en av oss?

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker en lärare för vårt nationella program Hälsa, Vård och Omsorg så det är meriterande om du undervisat inom dessa ämnen eller har erfarenhet inom hälso- och sjukvård. Tjänsten innebär också att du kommer att möta elever som behöver viss medicinsk omvårdnad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Krav på körkort

 

Omfattning: Heltid

 

Löneform: Månadslön.

 

Varaktighet: Tillsvidare

 

Arbetstid: Dagtid.

 

Tillträde: Enligt överenskommelse.

 

Schema: Intervjuer och rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Kom därför gärna in med din ansökan så snart som möjligt.

 

Antal platser: 1

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag med både pedagoger och elevassistenter på Gymnasiesärskolans nationella program.

 

I ditt uppdrag som specialpedagog/lärare ingår det att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet, enskilt samt i arbetslag.

 

Du ska även hitta strategier för att nå varje enskild elev och stärka denne i sin kunskapsutveckling.

 

I din roll är du delaktig för att skapa en trygg grund för våra elever som har stort behov av stöd, individanpassad pedagogik och social träning. En viktigt del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. Det ingår även dokumentation enligt styrdokument.

 

Kvalifikationer

Lärarlegitimation krävs för tjänsten och vi ser gärna att du även är speciallärare med specialisering utvecklingsstörning eller har påbörjat en utbildning mot speciallärare.

 

Din elevsyn är inkluderande och du har förmågan att se hur den enskilde elevens och gruppens behov bäst ska tillgodoses. Du har erfarenhet och kunskap om pedagogisk kartläggning. Du är väl förankrad gällande styrdokument och är ständigt uppdaterad kring forskning inom området. Du har intresse för utveckling och lärande på flera nivåer. Du har ett lågaffektivt och självreflekterande förhållningssätt.

 

Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både elever, kollegor samt vårdnadshavare.

 

Du är van att arbeta digitalt och du har intresse att våga prova nytt. Vi ser positivt till att du har erfarenhet av alternativa kommunikationsmetoder, såsom teckenkommunikation och bildstöd.

 

Du har ett tydligt pedagogiskt ledarskap och arbetar för goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

 

Det är viktigt att du är självständig och flexibel i arbetet och kan anpassa ditt arbete till såväl elevernas som verksamhetens behov.

 

Kontaktpersoner

Monica Boje

Rektor

Telefon: 0457-618891

Mobil: 0733-170312

E-post: monica.boje@ronneby.se

 

Per Hultkrantz

Arbetslagsledare

Mobil: 0708-84 33 24

E-post: per.hultkrantz@ronneby.se

 

Marie Sund

Specialpedagog

Mobil: 0739-80 66 42

E-post: marie.sund@ronneby.se

 

Fredrika Ter-Borch Bjurek

LR-ombud

Telefon: 0457-618470

E-post: fredrika.ter.borch@ronneby.se

 

Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

https://www.ronneby.se/sidowebbplatser/sjoarpsskolan.html

 

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: A887223-2019-1

 

Senaste ansökningsdag: 2019-08-27

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 27 augusti . Arbetsort : Ronneby

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Ronneby kommun

Alla jobb hos Ronneby kommun

Liknande jobb Specialpedagog/speciallärare i gymnasiesärskolan - Sjöarpsskolan