Region Gotland

Lärare, tal- och språkklasserna F-3

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

 

Gotlands resursskola

Gotlands resursskola består av två enheter, tal- och språkklasserna samt Lövsta/Vänge resursskola. Vi har idag cirka 60 elever och cirka 30 medarbetare. Tal- och språkklasserna riktar sig mot elever med språkstörning och Lövsta resursskola mot elever där behov av anpassningar i den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är så stora att de inte kan tillgodoses i den ordinarie skolmiljön. Resursskolan har mindre elevgrupper, specifik lärarkompetens och möjlighet till mer individuellt anpassat stöd.

 

Dina arbetsuppgifter

I tal- och språkklasserna går elever med generell språkstörning. Vi arbetar med språk och kommunikation under hela skoldagen och på olika sätt. Ett språkutvecklande arbetssätt i samtliga ämnen är nödvändigt för att eleverna ska lyckas och nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Skolan använder anpassat lärmateriel, visuellt stöd såsom bildstöd, strukturstöd och tecken som stöd. Du kommer att undervisa i årskurs F-3 samt vara mentor. Du ingår i ett arbetslag med andra pedagoger, lärarassistent och logoped. Samarbete och kollegialt utbyte sker också med de andra enheterna inom Gotlands resursskola.

 

Vem är du?

Du som söker är behörig och har lärarlegitimation. Utbildning inom specialpedagogik är meriterande. Erfarenhet krävs.

 

Vi söker en engagerad medarbetare som vill vara del av utvecklingen av Gotlands resursskola. Erfarenhet av att jobba med elever med språkstörning och med språkutvecklande arbetssätt är meriterande.

 

Du är bra på att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är van vid att anpassa och förhålla dig till olika situationer och att utarbeta lärmiljöer efter elevernas olika behov.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

 

Om utbildnings- och arbetslivsförvaltningen

Som en del av Region Gotland bidrar vi i utbildnings- och arbetslivsförvaltningen till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling. Vi ansvarar för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, anpassad grund- och gymnasieskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser, ungdomsgårdar samt mottagande och etablering av nyanlända. Tillsammans ger vi möjligheter till ett livslångt lärande.

 

Om Region Gotland

Region Gotland är inte bara Gotlands största arbetsgivare, vi är också den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Det tillsammans med vårt ö-läge skapar förutsättningar för gott samarbete över våra verksamhetsområden.

 

Vi är över 6700 medarbetare. Tillsammans arbetar för ett hållbart, inkluderande och välmående samhälle för alla som besöker, bor och verkar på Gotland. Vi är drivande i att skapa en trygg och hållbar utveckling över hela ön.

 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler! Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

 

Genom instagramkontot @viarregiongotland visar vi bredden av våra yrken och vilken betydelse vårt arbete har för samhället. Varje vecka visar en ny medarbetare upp sin arbetsvardag.

 

Övrigt

Region Gotland arbetar enligt kompetensbaserad rekryteringsmetod som syftar till att se varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön. 

 

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsten fortsatt är vakant.

 

I takt med att omvärlden förändras arbetar Region Gotland i större utsträckning med kvalitet och säkerhet i rekryteringsprocessen. Det innebär att du som kandidat kan komma att omfattas av vissa kontroller inför anställning. Vilka kontroller som tjänsten du söker kan omfattas av får du information om inför eller under intervjun.

 

Inför samtliga anställningar behöver du som kandidat visa upp ID-handling och personbevis.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 240812

Antal jobb: 1

 

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-25

 

Referensnummer

2024/513

 

Kontaktperson(er)

Anna Kindblad, 0498203895

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 25 juni . Arbetsort : Gotland

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Region Gotland

Alla jobb hos Region Gotland

Liknande jobb Lärare, tal- och språkklasserna F-3