Östra Göinge kommun

Lärare i trä-och metallslöjd åk 3-6 Glimåkraskolan

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 14 900 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar. 

Enheten Glimåkraskolan Mölleskolan består av två F-6 skolor med fritidshem i den norra kommundelen av Östra Göinge. De senaste åren har vi tagit emot många nyanlända familjer och har därför ökat elevantalet. Glimåkraskolan har 200 elever och Mölleskolan har 140 elever. Vi är ca 26 personal i Glimåkra och du kommer att få en trivsam arbetsplats och engagerade kollegor. 

Vi har en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete. Eleverna är motiverade och ansvarstagande. Elevers delaktighet och förståelse för vad som ska läras, är viktigt för oss.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha trä- och metallslöjd i åk 3-6 för eleverna på Glimåkra skolan och för eleverna på Mölleskolan. De senare bussas till Glimåkra för att ha slöjd. Eleverna har trä-och metallslöjd en termin och textilslöjd den andra. Du samarbetar med läraren i textilslöjd. Tjänsten kombineras med undervisning i annat ämne alt på fritidshem. 

Du har stora möjligheter att arbeta digitalt då vi har en till en och andra IKT verktyg tex greenscreen, 3D skrivare mm. Vi har också en fantastisk utemiljön och använder både skolgård och naturen i området för våra aktiviteter. 

 

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i slöjd. Undervisningen ska anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och lektioner ska präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära.

Utdrag ur belastningsregistret är ett lagstadgat krav och kommer efterfrågas innan eventuellt erbjudande om tjänst är aktuellt. 

Ingen erfarenhet krävs

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid
70-100% enligt överenskommelse

 

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-26

Referensnummer: A873794

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

 

Kontakt

Kontaktperson

Anita Ågren
Rektor Glimåkraskolan och Mölleskolan
044-775 63 30

 

Annica Wångnell
Biträdande rektor Glimåkraskolan och Mölleskolan
044-775 63 39

 

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens växel
044- 775 60 00

 

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval, vänta därför inte med din ansökan! 

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta! 

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Östra Göinge

Kategorier : Grundskollärare Lärare i praktiska och estetiska ämnen


Senaste jobben från Östra Göinge kommun

Alla jobb hos Östra Göinge kommun

Liknande jobb Lärare i trä-och metallslöjd åk 3-6 Glimåkraskolan