Östra Göinge kommun

Förstelärare SV/EN till Snapphaneskolan

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 15 000 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Här har motgång vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Vi är Snapphaneskolan i Knislinge, en 4-9 skola. Vår vision är att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. Vi ser alla elever som allas elever!

Vi är ett härligt kollegium där olika professioner såsom lärare, specialpedagog, speciallärare, lärare i fritidshemmet, behandlingspedagog, socialpedagog, studiehandledare, resurspersoner med flera finns representerade. Vi har ett elevhälsoteam som träffas varje vecka där även rektor, biträdande rektor, skolpsykolog, logoped, skolsköterska, kurator, SYV och föräldrasupport ingår. Alla, förutom vår skolpsykolog och logoped är dessutom stationerade på vår skola och är därför en naturlig del av den dagliga verksamheten. Förutom professionerna ovan finns naturligtvis även en administratör på skolan. Vi kan även ta hjälp av kommunens två didaktiker i utvecklingsarbete.

 

 

Arbetsuppgifter

Grunden i förstelärarens uppdrag är undervisning. Du bedriver en god undervisning som ger eleverna förutsättningar att nå en hög måluppfyllelse. Utöver din egen undervisning ska du bidra till att utveckla en lärande organisation på skolan som karaktäriseras av detta. Alla skolor i kommunen har behov av att utveckla det språk- och kunskapsutvecklande lärandet, det entreprenöriella perspektivet (variation, estetiska lärprocesser) samt att utveckla anpassade undervisnings- och lärmiljöer för alla elever.

I övrigt är ditt uppdrag tydligt utformat och anpassat efter skolans behov. Utgångspunkten för ditt arbete är utvecklingsområden identifierade i det systematiska kvalitetsarbetet och sker med utgångspunkt från forskning och beprövad erfarenhet. Uppdraget fastställs i samråd med din rektor.

Tillsammans med ledningen följer du systematiskt upp, analyserar och utvärderar undervisningens innehåll och skolans resultat utifrån styrdokument och skolans uppsatta mål. Du är med i planeringen och organisationen av samt leder utvecklingsprocesser i utvecklingsgrupper som berör flera eller all personal på skolan.

Konkreta uppgifter kan vara:
- Leda pedagogiska diskussioner i tex ämneslag och utvecklingsgrupper
- Presentera ny forskning för kollegor
- Ha ett öppet klassrum för lektionsbesök av förvaltning, rektor, kollegor, föräldrar och inbjudna gäster
- Handleda och stödja kollegor, bl. a. vid klassrumsbesök
- Vara handledare till lärarstudenter på deras verksamhetsförlagda utbildning
- Ingå i skolans utvecklingsorganisation och kvalitetsarbete samt i kommunövergripande förstelärarnätverk

På vår skola uppmanas alla medarbetare att tänka kreativt och komma med nya idéer, vilket gör att du har stora möjligheter att påverka din arbetssituation. Vi söker därför dig som verkligen gillar att utveckla och utvecklas i din roll som förstelärare. Du drivs av möjligheten att ge skolans elever den bästa starten de kan få utifrån sina förutsättningar och behov. Du kommer att vara en viktig kugge i vårt framgångsrika utvecklingsarbete där ett inkluderande förhållningssätt och samverkan är av stor betydelse.

Grundstenarna i vår organisation är öppenhet, engagemang och ansvar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad i svenska och engelska för åldrarna 7-9, meriterande med bredare behörighet.

Du vågar vara och agera som positiv förebild för kollegor vilket gör att dina kollegor vänder sig till dig för handledning och stöd kring sin undervisning. Du delar med dig och av dina erfarenheter kring din undervisning. Du är en god ambassadör utifrån kommunens och skolans utvecklingsområden och driver och utvecklar detta i ditt dagliga arbete individuellt och i kollegiet. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Du är en särskilt yrkesskicklig lärare som har särskilt god förmåga att förbättra elevernas måluppfyllelse. Du är en tydlig pedagogisk ledare och har en inkluderande elevsyn. Dina elever har dokumenterad god måluppfyllelse och god närvaro i skolan, utifrån sina förutsättningar. Du har en särskilt god förmåga att skapa goda elevresultat och utformar dina metoder samt reflekterar över och förändrar dem utifrån elevernas behov. Du har förmåga att skapa en hög elevdelaktighet. Dina elever upplever att de är delaktiga i undervisningen och därmed i sin utveckling.

Du har ett öppet och kritiskt förhållningssätt till din undervisning och praktik. Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i modern skolforskning och du håller dig uppdaterad på området. Du är uppdaterad om framgångsfaktorer baserade på forskning och sprider detta i verksamheten.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
100%, Tillsvidareanställning som lärare med förordning som förstelärare i treårsperioder.

2020-08-12 eller enligt överenskommelse

 

 

Ansökan

Ansök senast: 2020-07-09

Referensnummer: A963737

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

 

 

Kontaktperson

Jennie Mårtensson
Rektor Snapphaneskolan
044-775 65 11

 

 

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens växel
044- 775 60 00

 

 

Övrigt

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Vi tillämpar löpande urval, så låt därför inte vänta med din ansökan!

Utdrag ur belastnings-och misstankeregister ska visas upp innan erbjudande om anställning kan bli aktuellt.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här: https://www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 9 juli . Arbetsort : Östra Göinge

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Östra Göinge kommun

Alla jobb hos Östra Göinge kommun

Liknande jobb Förstelärare SV/EN till Snapphaneskolan