Östersunds kommun

Förskollärare Föllinge

– Ett jobb med plats för inspiration och utveckling!  

Vill du ha en huvudroll i en organisation som växer och utvecklas? I Krokoms kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt.

 

Till Bjäkerdalens förskola söker vi nu förskollärare med ett inspirerande förhållningssätt som bidrar till att skapa stöttande undervisningsmiljöer. Vill du utvecklas i din roll som förskollärare, och vara del av en helhet i kommunen? Då är det hit Du ska söka! Vi behöver dig!

 

Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

 

Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, grundsärskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.

 

Samtliga förskolor i Krokoms kommun arbetar med tre gemensamma verksamhetsmål där likvärdighet, kvalitet och barns agens står i fokus. Som ett stöd i ditt dagliga arbete har du ett nära samarbete med specialpedagog, pedagogiska utvecklare och rektor.

 

Bjäkerdalens förskola är belägen i Föllinge och består av två avdelningar med åldersblandade barngrupper. Avdelningarna heter ”Bjenn” och ”Gaupa”. Förskolan har tillgång till en skoladministratör, specialpedagog och pedagogisk utvecklare, och dessa ingår i rektorns ledningsgrupp.

 

En dag som Förskollärare

Till vår förskola Bjäkerdalen i Föllinge, söker vi nu förskollärare med ett inspirerande förhållningssätt som bidrar till att skapa stöttande undervisningsmiljöer.

 

Som förskollärare ansvarar du för förskolans undervisning. Med läroplanen som utgångspunkt arbetar du med barnen och ger de möjlighet att utveckla sina förmågor.

 

Arbetet innebär att du - tillsammans med dina kollegor- planerar lärprocesserna och genomför, följer upp och utvärderar undervisningen med förankring i läroplanen. I egenskap av förskollärare har du ansvar för att leda dessa processer i ditt arbetslag.

 

Vi planerar undervisningen med hjälp av FöPP:ar, förskolans pedagogiska planeringar och använder systemet InfoMentor för att synliggöra dessa samt barnens lärandeprogression. I arbetet som förskollärare behöver du vara engagerad i utvecklingsarbete och ha ett eget driv i att vilja utveckla dig själv.

 

Enheterna i Krokoms kommun har ett gemensamt systematiskt arbetsmiljöarbete som utgår ifrån kommunens värdeord. Välkomnande, Modig, nära och pålitlig.

 

Vill du utvecklas i din roll som förskollärare, så är det här kommunen som gör plats för växtkraft.

 

Utgår du ifrån en helhetssyn på barn och barns behov där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet? Har du dessutom alltid ett barnperspektiv och arbetar för att synliggöra barns perspektiv i din undervisning? - Då kan det vara dig vi söker!

 

Din kompetens

 

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.

Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet. Du ska bidra till en god arbetsmiljö och vara en positiv och trygg ledare som bemöter andra med respekt och delar med dig av din positiva energi. 

 

Vi värdesätter din förmåga att kommunicera, reflektera, ta ansvar, samarbeta och att du genom din kreativitet är öppen för nya möjligheter. Vidare ser vi att du har en god förmåga att skapa motivation, upprätthålla goda relationer och en god lärandemiljö.

 

Digital kompetens och intresse för IKT förväntas.

 

Övrig information

Tillsvidareanställning på 100 %

Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum 2022-08-21.

Rekrytering kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

 

Kontaktpersoner

Stina Jonsson

Rektor

0640-169 57

stina.jonsson@krokom.se

 

Fackliga företrädare

Åsa Wiklund, Kommunal

0640-168 87, asa.wiklund@krokom.se

Lotta Näslund, Lärarförbundet

0640-168 94, lararforbundet@krokom.lararforbundet.se

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Förskollärare Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Förskollärare Föllinge