Nyköpings kommun

Lärare/speciallärare inom området musik, estetisk verksamhet, kommunikation och motorik

Om arbetsplatsen

Division Utbildning har över 1900 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att ge barn, ungdomar och vuxna en bra utbildning. Vårt fokus är att stimulera elevernas lärande och utveckling utifrån deras egna förutsättningar. Hos oss finns några av samhällets viktigaste tjänster och du kan vara säker på att ditt arbete kommer att spela en stor roll i många människors liv.

 

Vi ansvarar bland annat för 36 förskolor, två förskole bussar, 17 grundskolor, grundsärskola, Nyköpings gymnasium, gymnasiesärskola samt vuxenutbildning på Campus Nyköping.

 

Nyköping utvecklas, det byggs som aldrig förr, fler väljer att flytta hit och vår skolorganisation växer. Nu söker vi Lärare/speciallärare till Arnö skola, Långsätter.

 

Vår organisation

Vår F-9 organisation består av 17 grundskolor och grundsärskola uppdelade i sju olika rektorsområden. I varje rektorsområde finns en rektor, flera biträdande rektorer och ett elevhälsoteam där olika professioner ingår. Med skolor på landsbygd och i tätort arbetar vi med att öka likvärdigheten och integrationen på och mellan skolorna samt stärka kvaliteten i den kommunala grundskolan. Det handlar om att ge alla elever - oavsett skola - samma möjligheter till utbildning och utveckling.

 

Fokus de senaste åren har varit att arbeta fram en plan för det systematiska kvalitetsarbetet samt ett gemensamt språkutvecklande arbetssätt för hela organisationen. Det är viktigt för oss att det både på ledningsnivå samt verksamhetsnivå läggs tid på att arbeta med våra gemensamma frågor, därför finns det på varje skola schemalagd tid varje vecka för konferenser, utvecklingsarbete, samverkansprojekt med mera.

 

Om rektorsområdet

Vårt skolområde består av två skolor, Arnö skola och Tunaberg skola. Arnö skola består av skolbyggnaderna Långsätter och Herrhagen. Varje byggnad har ca 300 elever från förskoleklass upp till årskurs 6 och ligger på Arnö bland villabebyggelse med skog och natur inpå knutarna. På Långsätter finns vår anpassade grundskola åk 1-6 med ca 35 elever. Tunaberg skola består av skolbyggnaderna Buskhyttan och Nävekvarn. Buskhyttan är belägen mitt i samhället Buskhyttan, 1,5 mil söder om Nyköping. På skolan är det 26 elever från förskoleklass till åk 3 samt en fritidshemsavdelning med plats för alla våra elever. Nävekvarn ligger vid Bråvikens strand ca 2,5 mil från Nyköping. På skolan finns drygt 60 elever från förskoleklass till åk 6.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare/speciallärare till vår anpassade grundskola på Arnö skola, Långsätter, inom området musik, estetisk verksamhet, kommunikation och motorik. I ditt arbete ingår mentorskap för elever i anpassad grundskola, där du ansvarar för att planera och genomföra undervisning utifrån elevernas olika behov och förutsättningar i ämnet musik, ämnesområden estetisk verksamhet, kommunikation och motorik. Du utvärderar och utvecklar undervisningen utifrån läroplanens och verksamhetens mål. Du följer dina elevers kunskapsutveckling, genomför kartläggningar och bedömning samt samverkar med elevernas vårdnadshavare och vid behov andra externa aktörer.

 

Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med fler lärarkollegor och elevassistenter, där vi arbetar tätt tillsammans. Du samverkar även med lärare och skolor i mottagandet och överlämnandet av elever. Arbetet består i att stödja elever, enskilt och i grupp, för att eleverna ska lyckas i skolan för ett livslångt lärande.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en speciallärarexamen med inriktning utvecklingsstörning eller annan lämplig lärarutbildning. Du har god kunskap om intellektuell funktionsnedsättning, men även kunskap om autism, NPF och andra funktionsvariationer samt god kännedom om alternativa kommunikationssätt. Du har erfarenhet av undervisning inom ämnet musik, estetisk verksamhet, motorik och kommunikation.

 

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa en trygg och strukturerad lärandemiljö för eleverna. Flexibilitet och lösningsinriktat förhållningssätt är viktiga beståndsdelar i arbetet. Du bör ha tidigare erfarenhet av liknande arbete. Vi ser också gärna att du är van att arbeta med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande.

 

Arbetet ställer stora krav på att kunna möta elevers olika behov och förutsättningar, samt samarbeta med vuxna med olika kompetenser där samarbete och samverka i olika miljöer och sammanhang blir därför en viktig del i arbetet. Du behöver vara lyhörd men samtidigt kunna ta egna beslut. Du kan arbeta både självständigt och i grupp.

 

Från och med 1 december 2013 gäller legitimationskrav vid tillsvidareanställning. Bifoga din legitimation i din ansökan.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Referensnummer: C193365

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 300 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

 

•Provanställning kan komma att tillämpas.

•När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i Visma Recruit vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

•Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

•Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal.

 

Sista ansökningsdag

2024-06-30

Arbetsplats

Nyköpings kommun

Kommun

Nyköping

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Läs mer

https://nykoping.se/barn-och-utbildning/anpassad-skola/anpassad-grundskola

 

Kontakt

Jenny Törnfelt

Biträdande rektor

jenny.tornfelt@nykoping.se 

 

Kontakt

Eva Fältö

Rektor område A

0155-458061

eva.falto@nykoping.se 

 

Facklig företrädare

Sveriges Lärare

nykoping@sverigeslarare.se 

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 30 juni . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Grundskollärare Lärare i praktiska och estetiska ämnen Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Lärare/speciallärare inom området musik, estetisk verksamhet, kommunikation och motorik