Nyköpings kommun

Lärare Idrott grundskolans tidigare år i Tystberga

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. 

 

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? 

 

Tystberga skola 

Skolan är en F-6-skola som ligger naturskönt i utkanten av Tystberga samhälle. Vi har cirka 85 elever från förskoleklass till åk 6. Skolan har egen skolrestaurang där maten tillagas av Carina och Marita. På skolan finns det också ett fritidshem. Skolans organisation är flexibel då elevantalet per årskurs varierar. Det finns både åldershomogena klasser och åldersblandade klasser. Vi har rymliga lokaler att vistas i och grupprum till alla klassrum. Idrottssalen är vår egen tillsammans med förskolan. Den är inte så stor men tillräcklig för våra behov. Vi inleder till hösten ett tätare samarbete med förskolans femåringar som får tillgång till lokaler i skolhuset. 

 

Skolgården är stor och varierande. Vi har ytor där eleverna kan spela fotboll, bandy eller bara leka. Skogen intill är också skolgård och där pågår ständigt kojbyggen och andra lekar. I skogen finns också vårt uteklassrum där vi bland annat har slöjd, hemkunskap och NO. Möjligheterna till utomhusidrott är stora för dig som har det som specialitet. 

 

I närheten av skolan finns det många naturmiljöer som vi då och då besöker. Nynäs, Sävö och Ökna är några platser som är särskilt intressanta. 

 

Skolan ingår i ett skolområde tillsammans med Gruvans skola Långberg och Gruvans skola Brandkärr. Där finns ditt utökade kollegium med ämneskollegor och stadiekollegor. Ni träffas regelbundet på kompetensutveckling och även kring nationella proven. Vi vill öka samarbetet mellan våra skolor. Samarbete är ett nyckelord för oss. 

 

 

Arbetsuppgifter

Nyköpings kommun söker lärare som vill vara med och göra skillnad för eleverna i deras livslånga lärande. Attraktiva lärmiljöer och moderna lärare ger unika möjligheter. Vår verksamhet genomsyras av ett positivt synsätt och vi har en stark tilltro till elevens kompetenser. 

 

Tystberga skola är traktens skola, både barn i samhället och barn på landsbygden har sin skolgång hos oss. Vi erbjuder dig med detta ett litet sammanhang i vilket du äger stor frihet att själv, tillsammans med dina kollegor och elever påverka dagen. Du kommer att ansvara för undervisningen i idrott i första hand. Det arbetet omfattar idag 60% av heltid, fördelat på tre dagar. För dig som också har kompetens i annat ämne kan vi erbjuda annan undervisning också alternativt arbete på fritidshemmet upp till heltid. Du arbetar utifrån läroplanen och omsätter läroplanens mål till meningsfullt lärande för eleverna. 

 

Teamet du arbetar i består av lösningsinriktade, strukturerade och positiva personer som utgör ett dynamiskt lag. Ett lag som du kommer att ha ett nära samarbete med. 

 

 

Kvalifikationer

Du har lärarexamen och legitimation med inriktning mot grundskolans tidigare år (1-6) eller Grundlärare mot fritidshem men idrottsinriktning. Vi ser positivt på om du har erfarenhet från pedagogiskt arbete. Dokumenterad erfarenhet eller utbildning inom specialpedagogik är meriterande. 

 

Du har en tydlig pedagogisk insikt och har förmåga att omsätta läroplanens mål i ditt arbete. Du är en närvarande och medforskande pedagog som utmanar och stimulerar eleverna till utveckling. En stark tro på samarbete som en framgångsfaktor för den pedagogiska utvecklingen är en självklarhet för dig. För att bli en framgångsfaktor för oss vill vi att du har en ambition att vara kvar ett tag, så att vi tillsammans kan få till en stabil organisation som skapar goda lärmiljöer för eleverna under tiden som de går på Tystberga skola. 

 

För att trivas på jobbet måste du gilla ordning, struktur och samarbete med andra, men samtidigt kunna hantera att vardagen kan ta andra vägar än den du tänkt dig. Vi ställer upp för varandra i vardagen. 

 

Från och med 1 december 2013 gäller legitimationskrav vid tillsvidareanställning. Bifoga din legitimation i din ansökan. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

100% Individuell lönesättning

Tillträde: 2019-08-13

Eller enligt överenskommelse

Referensnummer: A878031

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. 

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. 

Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693. 

• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 

• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. 

 

 

Sista ansökningsdag

2019-05-31

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.nykoping.se

 

Kontakt

Christian Sandström

Bitr. rektor

0155-45 70 05

christian.sandstrom@nykoping.se

 

Malin Thunström

Rektor

0155-24 88 80

malin.thunstrom@nykoping.se

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Grundskollärare Lärare i praktiska och estetiska ämnen


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Lärare Idrott grundskolans tidigare år i Tystberga