Nyköpings kommun

Lärare i grundskolans tidigare år 1-3 till Stigtomta skola

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. 

 

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? 

 

Stigtomta skola 

Stigtomta skola är en fantastisk F-6 skola med knappt 300 underbara elever och cirka 55 engagerade medarbetare. Skolan ligger naturskönt med närhet till skolskog och med en skolgård och en skolträdgård som inspirerar till aktivitet, lärande och lek. Från 25 feb befinner sig verksamheten i den nybyggda förskolan och skolan där vi har NPF-anpassat miljön och skapat hemvisten för våra klasser och fritidsavdelningar. 

 

Gå gärna in på vår hemsida och läs mer: http://nykoping.se/Barn--Utbildning/Grundskolor/Stigtomtaskola/ 

 

 

Arbetsuppgifter

Stigtomta skola har en helhetssyn på lärande som genomsyrar hela verksamheten såväl förskoleklass, skola som fritidshem. 

 

Börjar du arbeta hos oss får du förmånen att vara med att undervisa utifrån NPF-anpassade lärmiljöer. 

 

Vi utökar vår lärartäthet med en tanke att öka bemanningen för att kunna skapa förutsättningar för två pedagoger i klassrummet med målet att kunna ge bättre stöd till eleverna, utveckla undervisningen genom kollegialt lärande, skapa en god feedbackkultur samt skapa möjlighet att arbeta med fler pedagogiska grupperingar. 

 

Arbete som lärare med sedvanliga arbetsuppgifter såväl enskilt som tillsammans med andra. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett varmt hjärta och ett brinnande engagemang för att arbeta med barn och ungdomar och vill jobba långsiktigt med att bygga den bästa skolan för alla elever och personal. Du måste vara flexibel och kreativ, beredd att hugga i där det behövs, gilla nytänkande och utveckling. Du ska ha lätt att samarbeta samt vara nyfiken och ha en god förmåga till humor! 

 

Du har lärarexamen och är legitimerad lärare, minst 1-3. Vi ser positivt på att du har behörighet i grundläggande läs- och skriv samt matematik. Du har en klar pedagogisk insikt och har förmåga att omsätta läroplanens mål i ditt arbete. Du är en närvarande och medforskande pedagog som utmanar och stimulerar eleverna och kollegorna till utveckling. En stark tro på samarbete som en framgångsfaktor för den pedagogiska utvecklingen är en självklarhet för dig. Du är ansvarstagande, samarbetsvillig och intresserad av att utveckla dig själv och skolan. Du vågar tänka i nya banor. Du har förmåga att ansvara, planera, genomföra och följa upp verksamhet. 

 

Som ledare i klassrummet och symbolbärare för eleverna är du duktig på att skapa engagemang och delaktighet. Du är utpräglat kommunikativ, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara och tydliga. Du arbetar mycket bra med andra människor, du är lyhörd och smidig i ditt förhållningssätt samt löser uppkomna meningsmotsättningar och konflikter konstruktivt. Som person har du erhållit en personlig mognad och god självinsikt, kan skilja på det privata, personliga och professionella samt kan situationsanpassa ditt ledarskap och förhållningssätt. 

 

I ditt arbete har du en naturlig fallenhet att planera och organisera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. Att hålla god kvalitet är en självklarhet för dig och du håller dig uppdaterad med senaste forskning och kvalitetsstandarder och tillämpar detta. 

 

Vi arbetar med att skapa tillit genom att vara öppna, modiga, engagerade och respektfulla. Du kommer att vara en viktig resurs i vårt gemensamma värdegrundsarbete. 

Du vill pröva något nytt! 

 

Från och med 1 december 2013 gäller legitimationskrav vid tillsvidareanställning. Bifoga din legitimation i din ansökan. 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

100% Individuell lönesättning

Enligt överenskommelse

Referensnummer: A849914

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. 

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. 

Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693. 

• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 

• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. 

 

 

Sista ansökningsdag

2019-03-01

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.nykoping.se

 

 

Kontakt

Madeleine Jansson

Rektor

0155-45 74 51

madeleine.jansson@nykoping.se

 

Marianne Sollenberg

bitr rektor

0155-45 74 52

marianne.sollenberg@nykoping.se

 

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Lärare i grundskolans tidigare år 1-3 till Stigtomta skola