Nyköpings kommun

Grundlärare med inriktning fritidshem/fritidsped- Gruvans skola Långberg

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. 

 

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? 

 

Gruvans skola är en grundskola som innefattat skolbygganderna Långbergsskolan och Brandkärrsskolan. Gruvans skola Långberg är en mångkulturell F-6 skola med cirka 430 elever. Det finns 5 fritidsgrupper på Långberg

 

 

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och göra skillnad för eleverna i deras livslånga lärande? Nyköpings kommun söker till fritidshemmet en grundlärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog. Vår verksamhet genomsyras av ett positivt synsätt på eleverna och en stark tilltro till deras kompetenser. Som grundlärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog arbetar du enligt läroplanens beskrivning om fritidshemmets uppdrag att komplettera utbildningen i förskoleklass och skola och stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda en meningsfull fritid och rekreation. Du utgår från en helhetssyn på eleven och elevens behov. 

 

Fokus på ditt arbete kommer att vara att leda och utveckla arbetet i enlighet med läroplanen samt omsätta kunskaper om aktuell forskning i fritidshemmets verksamhet tillsammans med medarbetarna i arbetslaget. Vi erbjuder dig möjlighet att planera och genomföra en pedagogisk verksamhet som är anpassad till både den enskilda elevens och gruppens behov samt att kritiskt granska och vidareutveckla fritidshemmets verksamhet. En del i uppdraget består även i att bidra med din kompetens i förskoleklassen och skolan. 

 

 

Kvalifikationer

Du har grundlärarexamen med inriktning mot fritidshem eller en fritidspedagogexamen. Du har en förmåga att omsätta läroplanens mål i ditt arbete och leda och utveckla det systematiska kvalitetsarbetet på fritidshemmet. Du har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig och har förmåga att skapa struktur. Du är bra på att bygga relationer med eleverna och ha en god dialog med vårdnadshavare.

 

Du erbjuder eleverna en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer. En stark tro på samarbete som en framgångsfaktor för den pedagogiska utvecklingen är en självklarhet för dig. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ett medvetet språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt på fritids.

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

100% Individuell lönesättning

Enligt överenskommelse

Referensnummer: A877079

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. 

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. 

Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693. 

• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 

• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. 

 

 

Sista ansökningsdag

2019-06-07

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.nykoping.se

 

Kontakt

Jennifer Lovehav

Biträdande rektor

0155-45 78 98

jennifer.lovehav@nykoping.se

 

Sofia Eriksson Demetriades

Bitr. rektor

073-773 78 73

sofia.eriksson.demetriades@nykoping.se

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

Kommunal

Fackförbund

010-4428710

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Grundlärare med inriktning fritidshem/fritidsped- Gruvans skola Långberg