Nyköpings kommun

Förstelärare grundskolan inr åk 4-6 Tunabergs skola, Nävekvarn

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. 

 

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? 

 

Tunaberg skola, Nävekvarn ligger vid Bråvikens strand ca 2,5 mil från Nyköping. På skolan finns elever från förskoleklass till åk 6. På skolan är det ca 65 elever. Klasserna är indelade i förskoleklass-1, åk 2-3, åk 4-5 och åk 6. Här finns även fritidsavdelningen Skeppet för skolans elever. Skolans läge med närhet till natur och kultur samt bra tillgång till slöjd- och idrottssalar skapar mycket goda förutsättningar för lärande. Vi arbetar i ett litet arbetslag med stora möjligheter till nära samarbete och korta beslutsvägar. 

Core Values: Trygghet, Glädje, Kvalitet, Lärande. 

 

 

Arbetsuppgifter

Nyköpings kommun söker lärare som vill vara med och göra skillnad för eleverna i deras livslånga lärande. Attraktiva lärmiljöer och moderna lärare ger unika möjligheter. Vi arbetar utifrån skolans läroplan och använder digitala verktyg i arbetet med pedagogisk dokumentation. Vår verksamhet genomsyras av ett positivt synsätt och vi har en stark tilltro till elevens kompetenser. 

 

Som lärare ansvarar du för det pedagogiska arbetet i din klass. Du kommer att ansvara för undervisning i lågstadiet. Du arbetar utifrån läroplanen och omsätter läroplanens mål till meningsfullt lärande för eleverna. 

 

Teamet du arbetar är ett dynamiskt lag som du kommer att ha ett nära samarbete med. Vi utvecklar också vårt arbete med trygghetsteam och elevhälsoteam som på en liten enhet är lätt att få nära samarbete med. 

 

Vi erbjuder dig en liten skolenhet med alla dess fördelar såsom små undervisningsgrupper/klasser, nära samarbete och möjlighet till kollegialt lärande och att tillvarata varandras olika kompetenser. 

 

Utmaningar vi står inför är hur vi kan skapa förutsättningar för eleverna att i högre grad nå målen i åk6. 

 

Du kommer ingå i ett team av lärare där ni tillsammans planerar för elevernas utbildning och utveckling. Du kommer undervisa i grundskolans åk 4-6. Fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Elevernas välmående är centralt och skapas genom ett tätt samarbete mellan pedagoger, elever, vårdnadshavare och övrig personal. 

 

Som förstelärare kommer du tillsammans med skolledning och ytterligare förstelärare i skolområdet (Arnö-Tunabergs skola som består av fyra skolenheter) planera för, leda och inspirera kollegor i det kollektiva lärandet genom skolans utvecklingsarbete. 

 

Som förstelärare kommer du aktivt bidra till att formulera skolans utvecklingsbehov, sprida framgångsrika arbetssätt och följa aktuella forskningsresultat. 

 

 

Kvalifikationer

- Legitimerad lärare för grundskolan. 

- Minst fyra års arbete med undervisning inom skolväsendet. 

- Visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. 

- Ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. 

Bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen så som: 

- gedigna ämnesdidaktiska kunskaper 

- anpassar undervisningen efter gruppen och tillämpar en mångfald av metoder och arbetssätt 

- Utvecklar den egna professionalismen och granskar kritiskt den egna praktiken 

- Lätt att kommunicera med elever, vårdnadshavare, ledning och kollegor 

- Är en tydlig ledare i mötet med eleverna 

 

 

Personliga egenskaper 

Vi ser att du som söker: 

- Är trygg och har ett stort engagemang för elever. 

- Är prestigelös och har ett stort tålamod. 

- Önskar dig en arbetsplats som innebär utvecklingsarbete. 

- Har lätt för samarbete och kan fatta snabba beslut när det behövs. 

- Tycker om att vara delaktig och bidra till god stämning i gruppen. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Individuell lönesättning

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: A849922

 

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. 

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693. 

• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 

• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-03-07

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.nykoping.se

 

 

Kontakt

Lena Strand

Bitr Rektor

0155-24 88 91

lena.strand2@nykoping.se

 

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 mars . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Förstelärare grundskolan inr åk 4-6 Tunabergs skola, Nävekvarn