Nyköpings kommun

Förskollärare till Tystberga Förskola

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. 

 

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? 

 

Tystberga förskola ligger i närheten av skog och mark i direkt anslutning till ortens skola, endast 15 minuters resa norr om Nyköping. Vi befinner oss i ett händelserikt arbete med fokus på ”mångsidig kommunikation i möjligheternas förskola”. I vår nybyggda timmerkoja lagar vår kock mat över öppen eld så snart som tillfälle bjuds och närheten till skolskogen ger möjlighet till oändligt utforskande och naturupplevelser. Vi satsar på återbruksmaterial och digitala verktyg, såväl ute som inne. Vi har nu inlett ett spännande utvecklingsarbete för en ännu mer nära och enhetlig förskola med goda förbindelser till skolan. Detta kommer att ta ännu mer fart till hösten då vi bland annat flyttar in i nya lokaler på Tystberga skola. 

 

Det händer så mycket intressant, stimulerande och roligt hos oss, vill du vara med och utveckla vår förskola? 

 

Tystberga förskola söker nu dig förskollärare som vill göra skillnad för barnen i deras livslånga lärande! 

 

 

Arbetsuppgifter

Vi arbetar utifrån förskolans läroplan och använder digitala verktyg i arbetet med pedagogisk dokumentation. Vår verksamhet genomsyras av ett positivt synsätt och vi har en stark tilltro till barnens kompetenser. Vi arbetar hela tiden med att utveckla vår verksamhet. Lärmiljöer och systematiskt kvalitetsarbete är våra fokusområden. 

 

Nyköpings kommuns förskolor arbetar gemensamt för barnens bästa förskola: 

Attraktiva lärmiljöer och moderna pedagoger ger unika möjligheter till ett livslångt lärande. 

Vi söker dig som vill vara med och förverkliga denna vision! 

 

Som förskollärare ansvarar du tillsammans med arbetslaget för det pedagogiska arbetet på enheten. Du kommer att arbeta utifrån förskolans läroplan. Du omvandlar mål till praktiska utmaningar och skapar meningsfullt lärande för barnen i rollen som medforskande och närvarande pedagog. I arbetet ingår att leda, lyssna in, samtala och utmana barnen i deras utforskande.

 

Som förskollärare har du ett professionellt och serviceinriktat förhållningssätt i alla kontakter. Du har också en stark vilja för att utveckla arbetssätt och tillsammans med arbetslaget driva utvecklingen av förskolan framåt. Du gör barnen delaktiga i utformningen av verksamheten och skapar goda och tillitsfulla relationer med barn, föräldrar och kollegor. I arbetet följer du upp, utvecklar och utvärderar verksamheten systematiskt i förhållande till läroplanen, likabehandlingsplanen och planen mot kränkande behandling. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med förskollärarexamen som brinner för att arbeta med barns utveckling och lärande. 

Du är glad, positiv, ser möjligheter och har barnen i fokus i ditt arbete. 

Du är intresserad av att utveckla förskolans verksamhet tillsammans med oss. 

Du är medforskande i ditt arbetssätt och samspelar med barnen, utifrån deras olika kompetenser, intressen och skapar en spännande, rolig och utmanande lärmiljö på förskolan. 

Du utgår från barnens intresse vid utformningen av undervisningen och uppmuntrar barnen till delaktighet och inflytande i sitt eget lärande. 

Du använder dig av pedagogisk dokumentation i ditt vardagsarbete och har datavana. 

Från och med 1 december 2013 gäller legitimationskrav vid tillsvidareanställning. Bifoga din legitimation i din ansökan. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Individuell lönesättning

Eller enligt överenskommelse. 

Intervjuer sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens slut 

 

Referensnummer: A875128

 

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. 

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 

• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 

• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. 

 

 

Sista ansökningsdag

2019-05-31

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.nykoping.se

 

Kontakt

Lina Lundström Öhmark

Förskolechef

0155-45 70 44

lina.lundstrom.ohmark@nykoping.se

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Förskollärare till Tystberga Förskola