Nyköpings kommun

Förskollärare till specialverksamhet på Släbro förskola

Om arbetsplatsen

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

Släbro förskola ligger i Oppeby och består av två byggnader; Äventyret och Släbro förskola. Äventyrets gård är trygg, inbjuder till samspel och har närhet till skola och naturområden medan gården vid Släbro förskola erbjuder kullar, träd och spännande buskage. Hela Släbro förskola har nära till naturen och med våra transportcyklar tar vi oss runt i hela staden. 

 

Det viktiga för oss på Släbro är att ha en förskola med god kvalitet där glädje och delaktighet är självklara delar. Vi arbetar på ett tydligt sätt med anknytning och lägger stor vikt vid att skapa goda relationer. 

 

På Släbro förskola delar vi upp barnen i mindre grupper och arbetar i pedagogpar. Detta gör vi för att se alla barn, deras behov och intressen, och kunna använda det som grund när vi planerar för miljöer och utbildning. Vi har också ett projekterande arbetssätt som även det utgår från barnens intressen. 

 

Vi arbetar utifrån tydliga mål som vi systematiskt följer upp. Alla arbetslag träffas för att ha gemensam pedagogisk utvecklingstid en gång i veckan. Som pedagog hos oss har du tid för enskild pedagogisk utveckling varje vecka, du ingår i en utvecklingsgrupp och en reflektionsgrupp. Dessa forum har vi för att kunna utveckla utbildningen i förskolan och för att alla pedagoger hos oss ska vara delaktiga. 

 

Släbro förskola arbetar för verksamhetsidén Barnens bästa förskola tillsammans med alla de andra kommunala förskolorna i Nyköping. I arbetet ingår en kompetensutvecklingsplan och en satsning på utvecklingspedagoger som bistår i utvecklingsarbetet på alla förskolor. 

 

Vill du arbeta med härliga kollegor i en positiv miljö med fokus på möjligheter och medskapande? Vill du vara med i vårt spännande utvecklingsarbete och dela vår ambition att skapa en förskola med god kvalitet? Då har vi jobbet för dig! Välkommen till Släbro förskola! 

 

 

Arbetsuppgifter

Som en av de ansvariga pedagogerna i vår specialverksamhet arbetar du som särskild anknytningsperson till barn och deras vårdnadshavare, därför är erfarenhet och kunskap kopplat till anknytningsteorin och trygghetscirkeln särskilt meriterande. Arbetet innebär ett nära arbete med fokus på att stödja barnen så att de utifrån sina behov och intressen utvecklas och kan delta i förskolans utbildning samt tät kontakt med vårdnadshavare och andra kontakter. 

 

Utöver detta kommer du tillsammans med dina kollegor att ansvara för det pedagogiska arbetet i barngruppen. Du kommer också att vara en del av förskolans samlade kompetens som samarbetar för att skapa en helhet i förskolan som kännetecknas av genomgående god kvalitet. 

 

Vad krävs då för att du ska lyckas med detta uppdrag? Kanske är du förskollärare, specialpedagog, beteendevetare eller har någon annan utbildning som är relevant för denna tjänst. Det viktiga är att du är engagerad, brinner för ditt uppdrag och vill göra skillnad för barnen i deras livslånga lärande i vår specialverksamhet på Släbro förskola. 

 

Som person har du ett positivt synsätt och en stark tilltro till barns kompetenser. Du möter barnen med glädje, har ett medforskande arbetssätt och ger barnen möjligheter till delaktighet. Du använder dig av pedagogisk dokumentation och digitala verktyg i ditt dagliga arbete. Du har ett professionellt och serviceinriktat förhållningssätt i alla kontakter. Du har god förmåga att bygga relationer med såväl barn som vuxna. Du har också en stark vilja att utveckla arbetssätt och lärmiljöer i förskolan. 

 

Vi hoppas att vi har väckt din nyfikenhet! Sök till oss så att vi får träffa dig och berätta mer om vår förskola och vårt spännande arbete! 

 

 

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna också att du har erfarenhet från pedagogiskt arbete. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet och kunskap kopplat till anknytningsteorin och trygghetscirkeln. 

 

Från och med 1 december 2013 gäller legitimationskrav vid tillsvidareanställning. Bifoga din legitimation i din ansökan. 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-05

Referensnummer: A877472

 

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693. 

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

 

 

Sista ansökningsdag

2019-06-03

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

https://nykoping.se/forskollarare

 

Kontakt

Ellinor Bengtsson

Förskolechef

073-149 34 80

ellinor.bengtsson@nykoping.se

 

Isabel Palmebjörk

HR-konsult

0155- 45 73 97

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 juni . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Förskollärare Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Förskollärare till specialverksamhet på Släbro förskola