Nyköpings kommun

Förskollärare till Långsätters förskola

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. 

 

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? 

 

Långsätter förskola är belägen i bostadsområdet Arnö och vi tar idag emot ca 90 barn på fem åldersanpassade hemvister. Förskolan har en egen kock som lagar god och näringsrik mat. 

 

Vi ska nu utöka vår verksamhet och söker därför just dig. Både inne och utemiljö ger goda möjligheter till ett utvecklande arbete tillsammans med barnen. Långsätter förskola har tillgång till två förskolecyklar/elcyklar, dessa ger oss möjligheter till många äventyr. Runt hörnet finns tillgång till skog och vacker natur. Innemiljön är i markplan med utgång till gårdar. Många fönster och stora golvytor gör det ljust och lekvänligt. Vi arbetar med att utveckla våra lärmiljöer utifrån barns intressen. Vi arbetar för en välkomnande förskola med ett professionellt bemötande. 

 

 

Arbetsuppgifter

Långsätter förskola söker nu dig, en kreativ och modig förskollärare som vill vara med och utveckla vår förskola och göra skillnad för barnen i deras livslånga lärande. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan och använder digitala verktyg i arbetet med pedagogisk dokumentation.

 

Vår verksamhet genomsyras av ett positivt synsätt och vi har en start tilltro till barnens kompetenser. På Långsätter förskola finns alla möjligheter att växa och använda sin kreativitet i pedagogrollen. Vi har ett positivt förhållningssätt och arbetar för att ta tillvara på alla olika pedagogers kompetenser. 

 

Nyköpings kommuns förskolor arbetar gemensamt för barnens bästa förskola. Attraktiva lärmiljöer och moderna pedagoger ger unika möjligheter till ett livslångt lärande. 

 

Som förskollärare ansvarar du tillsammans med arbetslaget för det pedagogiska arbetet på enheten, som innebär att du diskuterar och reflekterar utifrån vårt uppdrag. Genom dessa reflektioner omvandlar du mål till praktiska utmaningar som skapar meningsfullt lärande för barnen. I arbetet ingår att leda, lyssna in, samtala och utmana barnen i deras utforskande. 

 

Genom att ständigt utveckla miljö och material efter barnens intressen skapar vi goda förutsättningar för lärande. 

 

Vill du anta nya utmaningar och vara med och utveckla vår förskola? Då är du välkommen med din ansökan. Här växer både barn och pedagoger. 

 

 

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen och din drivkraft i arbetet är glädjen till det pedagogiska arbetet tillsammans med barnen. 

 

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Du har ett medforskande arbetssätt, utgår ifrån barnens perspektiv och följer gärna med dem på deras upptäcktsfärder, där det är barnens intresse, erfarenheter och behov som ligger till grund för verksamhetens fortsatta utformning. 

 

Du är en förskollärare som: 

• inspirerar och kreativt driver det pedagogiska arbetet framåt 

• ser varje dag som en ny utmaning full av glädje och spontanitet med barn och kollegor 

• är medveten, ansvarsfull och professionell i uppdraget som förskollärare 

• har en god kommunikativ förmåga och ett respektfullt samarbete med barn, föräldrar och kollegor. 

• har ett intresse och erfarenhet av pedagogisk dokumentation som metod i det systematiska kvalitetsarbetet. 

 

Rekryteringen sker fortlöpande så ansök redan i dag VÄLKOMMEN med din ansökan. 

 

Från och med 1 december 2013 gäller legitimationskrav vid tillsvidareanställning. Bifoga din legitimation i din ansökan. 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

Individuell lönesättning

Enligt överenskommelse

Referensnummer: A849327

 

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. 

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 

• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 

• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. 

 

 

Sista ansökningsdag

2019-02-24

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.nykoping.se

 

 

Kontakt

Stefan Berg

Förskolechef

073 -77 37 013

 

Annica Ceder

Förskolechef fr om 1 april-19

annica.ceder@nykoping.se

 

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Förskollärare till Långsätters förskola