Nyköpings kommun

Förskollärare sökes till Fjärilens förskola

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. 

 

Vi vet vilka utmaningar vi har - vi arbetar kollektivt och kollegialt och våra satsningar kan bara möjliggöras genom modiga och professionella medarbetare och chefer som är trygga förebilder för våra barn och ungdomar och som leder arbetet vidare mot våra högt ställda målsättningar. Vill du vara delaktig i vårt arbete med utbildning för ett starkare samhälle? 

 

Vi söker dig med höga ambitioner och med ett driv att vilja utveckla! 

 

 

Arbetsuppgifter

Är du förskollärare med vilja till utveckling och stor kunskap inom pedagogik söker vi just dig! 

 

Vi ska tillsammans utforma en spännande och flexibel förskola där barnens intressen och delaktighet tas tillvara samt utveckla förutsättningar för kollegialt lärande där reflektion runt uppdraget och verksamheten ska vara en självklar byggsten. 

 

Vi ska tillsammans bygga en verksamhet där din delaktighet har stor betydelse. 

Arbetsglädje, nyfikenhet och respekt är självklart i en professionell arbetsmiljö 

Där vi alla kan göra fel för att göra rätt 

Vi reflekterar utifrån en vilja att utvecklas tillsammans 

Vi ser att flexibilitet ger fler möjligheter 

Alla pedagoger tar ansvar och får växa och utvecklas i sitt uppdrag 

 

Fjärilens förskola kommer arbeta projektinriktat där barns intresse, delaktighet och inflytande är i fokus. 

Pedagogerna kommer få stort utrymme att utveckla verksamheten tillsammans med förskolecheferna. 

Tydlig kommunikation med klara förväntningar bygger grund för pedagogerna att driva verksamheten med en säkerhet i uppdraget. 

 

Förmåga till samarbete samt god kännedom och insikt om förskolans uppdrag är självklart. Förskollärarnas uppdrag kommer ges stort utrymme utifrån vår reviderade läroplan. Det kommer finnas utrymme att få lära sig leda och ta ansvar på arbetslagsledarnivå. Personliga egenskaper som är avgörande för förmågan att leda och driva verksamhetsutveckling samt att agera självständigt på professionell nivå kommer väga tungt. 

 

 

Nyköpings kommun söker förskollärare som vill vara med och göra skillnad för barnen i deras livslånga lärande. Vi arbetar utifrån skolans läroplan och använder digitala verktyg i arbetet med pedagogisk dokumentation. Vår verksamhet genomsyras av ett positivt synsätt och vi har en stark tilltro till barnens kompetenser. 

 

Nyköpings kommuns förskolor arbetar gemensamt för barnens bästa förskola. Attraktiva lärmiljöer och moderna pedagoger ger unika möjligheter till ett livslångt lärande. Vi söker nu dig som vill vara med och förverkliga denna verksamhetsidé. 

 

Som förskollärare ansvarar du tillsammans med arbetslaget för det pedagogiska arbetet på enheten. Du kommer att arbeta utifrån förskolans läroplan. Du omvandlar dessa mål till praktiska utmaningar som skapar meningsfullt lärande för barnen. I arbetet ingår att leda, lyssna in, samtala och utmana barnen i deras utforskande. Som förskollärare har du ett professionellt och serviceinriktat förhållningssätt i alla kontakter. Du har också

 

 

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen och gärna erfarenhet från pedagogiskt arbete. 

 

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av att dokumentera verksamheten tillsammans med barnen och kollegor. 

Från och med 1 december 2013 gäller legitimationskrav vid tillsvidareanställning. Bifoga din legitimation i din ansökan. 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Individuell lönesättning

Tillträde: 2019-08-01

Eller enligt överenskommelse

Referensnummer: A874736

 

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. 

 

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice. 

 

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer. 

 

• När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 

• Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

• Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande. 

• Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal. 

 

 

Sista ansökningsdag

2019-05-31

 

Arbetsplats

Nyköpings kommun

 

Kommun

Nyköping

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Läs mer

http://www.nykoping.se

 

Kontakt

Rebecca Nilsson

Förskolechef

rebecca.nilsson@nykoping.se

 

Fackliga företrädare

Lärarförbundet

0155-24 84 67

 

Lärarnas Riksförbund

070-301 10 92

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Nyköping

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Nyköpings kommun

Alla jobb hos Nyköpings kommun

Liknande jobb Förskollärare sökes till Fjärilens förskola