Nacka kommun

Gymnasielärare i tyska på YBC, Nacka kommun

Nacka är en enkel, smart och nyskapande kommun där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Visionen om öppenhet och mångfald, och värderingen med förtroende och tillit, är ledstjärnor för vår framgång. Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Vi behöver därför dig som vill göra skillnad och som har vad som krävs för att utvecklas med oss.

Nackas kommunala skolor når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Genom ny och beprövad pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

YBC (Young Business Creatives) är en kommunal gymnasieskola som ligger i Kunskapsgallerian i Sickla köpkvarter. Skolan har idag 525 elever på tre program, ekonomi-, samhällsvetenskaps- och introduktionsprogrammets språkintroduktion. Till höstterminen 2019 startar vi det naturvetenskapliga programmet och vårt elevantal kommer att växa till cirka 555 elever. YBC är en mycket populär och stabil skola för både elever och personal. Skolans vision är att vi ska förändra världen.

 

Nu söker vi en legitimerad gymnasielärare i tyska. Tjänsten är på deltid, 30%, vilket innebär två kurser i moderna språk tyska. Exakta dagar och tider för detta är ännu inte klart. Det är en visstidsanställning under läsåret 19/20 med start den 8 augusti 2019 och avslut den 9 juni 2020. 

 

Hos oss blir du en del av en nytänkande kommunal gymnasieskola med högt söktryck. YBC är en av de tre skolorna som finns i Kunskapsgallerian i Sickla. Huset delar vi med friskolorna Sjölins och Rytmus, med vilka vi också har en del samarbete.

 

YBC firade precis 10 års-jubileum. Vi är en mycket populär skola vilket gör att vi nu utökar våra lokaler samtidigt som vi breddar vårt programutbud genom att starta ett naturvetenskapligt program. 

 

Det är viktigt att du som lärare kan samarbeta effektivt och prestigelöst med alla i verksamheten. Du är utvecklingsorienterad med höga ambitioner för dig själv, dina kollegor och för YBC. Du brinner för ditt ämne, moderna språk och vill integrera detta i helheten på skolan. 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker dig som kan och vågar ta eget ansvar. Det är viktigt att du kan samarbeta effektivt och prestigelöst med alla i verksamheten, men framförallt dina team- och ämneskollegor. 

 

YBCs vision är att vi ska förändra världen - en vision som är mycket närvarande i YBCs skolkultur och den dagliga verksamheten. 

 

 

Vi söker dig som:

 

- är legitimerad gymnasielärare i tyska

- har mycket goda ämneskunskaper i tyska

- är kreativ och entreprenöriell

- är en positiv ledare och förebild med eleverna i fokus

- har utvecklade digitala kunskaper

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-27.

 

Läs mer om YBC, vår vision och våra "skills" på www.ybc.se.

 

Läs gärna mer om Nacka kommun på www.nacka.se.

 

Tjänsten är en deltid på 30% och visstidsanställning under läsåret 19/20 med start den 8 augusti 2019 och avslut den 9 juni 2020.

 

För mer information om tjänsten kontakta rektor Oskar Sjögren på oskar.sjogren@nacka.se eller skolans lokalombud för LR, Ylva Broman på ylva.broman@ybc-nacka.se.

 

Välkommen med din ansökan till oss på YBC!

 

 

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Deltid

Tillträde

2019-08-08

Löneform

Individuell

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

30%

Ort

Nacka

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/319

Kontakt

  • Oskar Sjögren, 087188030

Sista ansökningsdag

2019-05-27

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 27 maj . Arbetsort : Nacka

Kategorier : Gymnasielärare i allmänna ämnen Vuxenutbildningslärare


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Gymnasielärare i tyska på YBC, Nacka kommun