Nacka kommun

Björknässkolan söker en lärare 6-9 till vår särskilda undervisningsgrupp

Björknässkolan präglas av ett lugnt klimat där yngre och äldre elever är tillsammans på våra skolgårdar. För att öka trivseln och möjlighet till aktiviteter finns speciell personal för utemiljö och rastverksamhet.

På Björknässkolan har vi olika ämnessalar för lärande. Vi har ett eget hus där naturorienterande ämnen och matematik står i centrum och salar som är utformade för kemi, fysik, teknik och biologistudier. På skolan finns en hemkunskapssal, musiksal, bildsal, flera slöjdsalar och två idrottshallar – allt för att ge eleverna goda möjligheter att utvecklas inom de praktiskt estetiska ämnena. 

Till Björknässkolans skolenhet hör även fem mindre skolor och särskilda undervisningsgrupper - Alphyddegruppen, Centrumgruppen, Björkbacken, Solfjäderns specialförskola och Björknäs gymnasiesärskola.

Björknässkolan söker en legitimerad lärare till vår särskilda undervisningsgrupp, Centrumgruppen. Vi ser gärna att du har behörighet inom matematik men också i något annat ämne samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar som är i behov av särskilt stöd, gärna inom AST. Du är driftig och kan arbeta självständigt samt är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du vill vara med och delta aktivt i skolans utvecklingsarbete och fokusera på möjligheter. Du har intresse för eller kompetens inom IKT.

 

Arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande, varför en god förmåga till överblick är viktig. Du ska gilla tanken på att vara en del av det övergripande arbetet i verksamheten d.v.s. utanför ramen för undervisningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Du kommer att ha delat mentorsansvar för cirka sex elever. I arbetsuppgifterna ingår också att vara delaktig i elevernas hela skoldag vilket bl.a. innebär förberedelser och efterarbete kring måltider, rastaktiviteter, samarbete i arbetslaget, praktiskt arbete med de dagliga rutinerna, föräldrakontakter samt externa kontakter (socialtjänst, polis och andra skolor).

 Centrumgruppen är en liten skolenhet (ca 24 elever) som arbetar med elever i behov av särskilt stöd, årskurs 6-9. Verksamheten är externt placerad i Ektorp centrum i Nacka. Den gemensamma nämnaren för våra elever är att de har haft svårt att fungera i stora klasser/skolor en del har inte gått till skolan alls. Grundproblematiken kan se väldigt olika ut. Många av våra elever är diagnostiserade. Vi vill ge eleverna en tro på sina egna möjligheter och förmågan till att forma ett bra liv. Vi utgår därför från varje elevs behov och upprättar ett tätt samarbete med föräldrar och eventuella sociala myndigheter eller andra för eleven viktiga instanser.

 

 

 Kvalifikationer

Du ska ha lärarutbildning samt legitimation.

 

Kvalifikationer som är meriterande

Du har några års erfarenhet som lärare gärna med erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Du är flexibel i ditt arbetssätt och har mycket god samarbetsförmåga.

Du är tydlig och trygg i din yrkesroll gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor.

Du har goda kunskaper inom IKT.

 

Anställningsinformation

Tillsvidare - heltid

Tillträde: HT -19

Individuell lönesättning.

 

Kontaktpersoner:

Rektor, Leif Högström, 070-431 8510

 

Ansökan

Ansök genom att klicka på ANSÖK längst ned i annonsen eller via

Nacka.se/Lediga jobb. Rekrytering påbörjas då ansökningar inkommer.

 

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk internt

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2019-08-12

Löneform

Månadslön/ individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100

Ort

Nacka

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2019/429

Kontakt

  • Leif Högström, +4687188510

Sista ansökningsdag

2019-09-27

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 27 september . Arbetsort : Nacka

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Björknässkolan söker en lärare 6-9 till vår särskilda undervisningsgrupp