Malmö stad Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Lärare i psykologi och ett annat ämne till Pauliskolan

Vi på Pauliskolan söker en lärare för undervisning i psykologi och ett annat ämne med start höstterminen 2024. För närvarande omfattar tjänsten 80% undervisning i psykologi. Om du även är behörig att undervisa i engelska, samhällskunskap och/eller filosofi kan vi erbjuda ytterligare 20% undervisning i något av dessa ämnen.

 

Arbetsuppgifter

Som lärare arbetar du för att eleverna ska utveckla sin fulla potential – både kunskapsmässigt och socialt. Du har ett stort elevfokus och arbetar systematiskt med att ständigt utveckla din undervisningspraktik för ökad måluppfyllelse. Vidare stödjer, motiverar och stimulerar du varje elev till att uppfylla kunskapskraven utifrån sina förutsättningar. Du är bra på och förstår vikten av att bygga relationer med ledare, kollegor, elever och vårdnadshavare. I ditt arbete ingår planering, undervisning och bedömning samt utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten, i enlighet med skolans styrdokument. I tjänsten ingår även mentorskap. 

 

Vi är en lärande organisation som främjar kunskapsutbyte, där du befinner dig i en miljö som genomsyras av kollegialt lärande och utveckling. Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är även med och bidrar till kvalitets- och utvecklingsarbetet på skolan.

 

Kvalifikationer

Krav: 

  • lärarlegitimation 
  • behörighet att undervisa i psykologi och ett annat ämne på gymnasienivå
  • vana att använda digitala verktyg för kommunikation och pedagogik
  • mycket god svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

  • behörighet att undervisa i engelska, samhällskunskap och/eller filosofi på gymnasienivå
  • erfarenhet av undervisning. 

Vi söker dig som är trygg i lärarrollen och som skapar goda förutsättningar för elevernas lärande och utveckling. Du anpassar undervisningen efter elevens och gruppens förutsättningar och förkunskaper genom ett kreativt förhållningsätt och en mycket god pedagogisk förmåga. Ditt arbetssätt präglas av god struktur och du prioriterar och organiserar uppgifter effektivt. Därtill bidrar du till goda samarbeten och du kommunicerar öppet, tydligt och lyhört med din omgivning.

 

Om arbetsplatsen

Pauliskolan är Sveriges första tekniska läroverk från 1853. Idag är skolan en av de modernaste bakom den klassiska fasaden är allt 2000tal. Den fleråriga satsningen på digitala verktyg i undervisningen bidrar till att vi är ledande inom ny pedagogik. Skolans devis är: Kunskap är makt - makt att forma din framtid.  Pauliskolan erbjuder de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik, samt yrkesprogrammet barn- och fritidsprogrammet. I Pauliskolan ingår även Bernadottegymnasiet som är en profil på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken. Vårt fokus ligger på att väl rusta våra elever för att möta framtiden i fortsatta studier och arbete. 

 

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/pauliskolan 

 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi utvecklar och driver stadens gymnasie- och vuxenutbildning. Hos oss får unga och vuxna Malmöbor möjlighet att växa och nå sina mål genom livslångt lärande. Men vårt uppdrag sträcker sig även bortom klassrummens väggar. Vi är runt 1600 medarbetare som tillsammans skapar möjligheter för Malmöborna att leva ett aktivt, meningsfullt liv – och få en trygg och hållbar framtid.

 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 80% (psykologi), eventuellt ytterligare 20% enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Tillträde: 2024-08-09 eller enligt överenskommelse

 

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

 

Om tjänsten

Ansök senast

23 juli 2024.

anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Deltid

Referensnummer

20241523

 

Kontakt

Rita Winberg

Bitr Rektor

rita.winberg@malmo.se 

0708-346334

Fredrik Björkman

Facklig företrädare, Sveriges Lärare

fredrik.bjorkman@malmo.se 

0723-576518

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 23 juli . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Gymnasielärare i allmänna ämnen Gymnasielärare i kärnämnen


Senaste jobben från Malmö stad Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Alla jobb hos Malmö stad Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Liknande jobb Lärare i psykologi och ett annat ämne till Pauliskolan