Malmö stad Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Lärare i idrott och hälsa till Pauliskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker en inspirerande och entusiasmerande lärare för undervisning i ämnena idrott och hälsa och ledarskap och organisation på Pauliskolans samhällsvetenskapliga program. Ditt arbetssätt präglas av ett stort elevfokus, med målet att varje elev ska utveckla sin fulla potential – både kunskapsmässigt och socialt. Därtill har du ett stort intresse för natur och friluftsliv då en del av tjänsten är förlagd till Bernadottegymnasiet där bland annat lägerverksamhet, löpning, simning och vandring är förekommande aktiviteter. I tjänsten ingår vidare sedvanliga arbetsuppgifter för lärare, mentorskap samt kontakter med skolans samverkansmyndigheter. 

 

Vi är en lärande organisation som främjar kunskapsutbyte, där du befinner dig i en miljö som genomsyras av kollegialt lärande och utveckling. Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är även med och bidrar till kvalitets- och utvecklingsarbetet på skolan.

 

Kvalifikationer

Krav: 

  • lärarlegitimation 
  • behörighet att undervisa i idrott och hälsa på gymnasienivå
  • vana att använda digitala verktyg för kommunikation och pedagogik
  • mycket god svenska i tal och skrift
  • god engelska i tal och skrift.

Meriterande:

  • erfarenhet av undervisning i kurserna ledarskap och organisation samt gymnasiearbetet
  • erfarenhet av undervisning inom samhällsprogrammet på gymnasieskola
  • övriga språk.

Vi söker dig som är trygg i lärarrollen och som skapar goda förutsättningar för elevernas lärande och utveckling. Du anpassar undervisningen efter elevens och gruppens förutsättningar och förkunskaper genom ett kreativt förhållningsätt och en mycket god pedagogisk förmåga. Ditt arbetssätt präglas av god struktur och du prioriterar och organiserar uppgifter effektivt. Därtill bidrar du till goda samarbeten och du kommunicerar öppet, tydligt och lyhört med din omgivning.

 

Om arbetsplatsen

Pauliskolan är Sveriges första tekniska läroverk från 1853. Idag är skolan en av de modernaste bakom den klassiska fasaden är allt 2000tal. Den fleråriga satsningen på digitala verktyg i undervisningen bidrar till att vi är ledande inom ny pedagogik. Skolans devis är: Kunskap är makt - makt att forma din framtid.  Pauliskolan erbjuder de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik, samt yrkesprogrammet barn- och fritidsprogrammet. I Pauliskolan ingår även Bernadottegymnasiet som är en profil på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken. Vårt fokus ligger på att väl rusta våra elever för att möta framtiden i fortsatta studier och arbete. 

 

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/pauliskolan 

 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi utvecklar och driver stadens gymnasie- och vuxenutbildning. Hos oss får unga och vuxna Malmöbor möjlighet att växa och nå sina mål genom livslångt lärande. Men vårt uppdrag sträcker sig även bortom klassrummens väggar. Vi är runt 1600 medarbetare som tillsammans skapar möjligheter för Malmöborna att leva ett aktivt, meningsfullt liv – och få en trygg och hållbar framtid.

 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: 2024-08-09 eller enligt överenskommelse

 

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

 

Om tjänsten

Ansök senast

27 maj 2024.

anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Referensnummer

20241003

 

Kontakt

Rita Winberg

Bitr Rektor

rita.winberg@malmo.se 

0708-346334

Fredrik Björkman

Facklig företrädare, Sveriges Lärare

fredrik.bjorkman@malmo.se 

0723-576518

 

 

Ansök nu 

 


Senaste jobben från Malmö stad Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Alla jobb hos Malmö stad Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Liknande jobb Lärare i idrott och hälsa till Pauliskolan