Ludvika kommun

Förskollärare till Sörviks förskola

Vi söker förskollärare till Sörviks förskola

Välkommen med din ansökan!

Sörviks förskola finns cirka fem kilometer utanför Ludvika och ligger mycket vackert intill fantastisk skogsmiljö och med utsikt över sjön Väsman. En grundskola med elever i årskurserna F-6 ligger helt intill vilket skapar mycket goda förutsättningar för mjuka övergångar mellan förskola och skola.

 

Här möts du av engagerade, positiva kollegor med ett stort intresse av att på ett lekfullt och omsorgsfullt sätt arbeta med såväl lek och rutinsituationer som med små och stora projekt, där man hela tiden ser barnen som kompetenta medforskare. En stor vikt läggs vid att skapa trygga, varma och glädjefyllda relationer. Miljön är föränderlig utifrån barnens behov och intressen och det finns rika möjligheter till lek, lärande och upptäckande.  Att genom bildstöd och annat kommunikationsstöd skapa trygghet och möjlighet till inflytande för barnen är ett viktigt arbetssätt. Det finns ett stort intresse av att arbeta medvetet med den lärande miljön både inne och ute och utanför gården finns den fantastiska närmiljön som ger ytterligare möjligheter till både lek, lärande och fina upplevelser.

 

Som förskollärare i Ludvika kommun får du bland annat

 • Fria pedagogiska luncher.
 • Tillgång till ett stort utbud av friskvårdsaktiviteter med bland annat gratis inträde till simhall och gym.
 • Friskvårdspeng till ett värde av 2000 kronor per år.
 • Arbetskläder till ett värde av 1000 kronor per år.
 • Som nyexaminerad förskollärare ett introduktionsår med egen mentor.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ödmjuk, lyhörd, lösningsorienterad och flexibel med en god samarbetsförmåga. Du har lätt för och ser det stora värdet i att skapa och utveckla goda förtroendefulla relationer till både barn, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett professionellt förhållningssätt med värme och engagemang och ett stort intresse av förskolans uppdrag. Du är engagerad i och intresserad av att tillsammans med dina kollegor arbeta med en utbildning som håller hög kvalitet under hela förskoledagen. Du är intresserad av att arbeta på ett lekfullt och engagerat sätt med en barnsyn där du ser barnen som kompetenta medforskare och ser deras tankar och funderingar som viktiga och värdefulla. Du ser även det stora värdet i tydliggörande pedagogik genom bild- och annat kommunikationsstöd.

 

 I Ludvika kommun arbetar vi efter vår värdegrund Lagandan som består av fyra principer: Relationer, Glädje, Lärande och Driv. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta utvecklas. Det är med Lagandan som vi tar oss an vårt uppdrag och strävan mot vår vision om att vara framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun

 

Arbetsuppgifter

 • Pedagogiskt arbete med barn i åldern 1-5 år.
 • Skapa och utveckla tillitsfulla relationer till barn, kollegor och vårdnadshavare.
 • Skapa och utveckla en miljö som utgår från barnens behov och intressen och som stimulerar till lek, samspel, utveckling och lärande.
 • Arbeta så att vardagliga aktiviteter och rutinsituationer på ett lekfullt och omsorgsfullt sätt blir en del av undervisningen.
 •  Ansvara för att tillsammans med dina kollegor systematiskt planera, genomföra, utvärdera och utveckla utbildningen utifrån förskolans styrdokument.

 

 Kvalifikationer

 • Du har förskollärarutbildning med lärarlegitimation
 • Stor vikt läggs vid personliga egenskaper

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde 1 februari 2024 eller enligt överenskommelse. Enligt skollagen krävs utdrag ur belastningsregister innan anställning är aktuell hos oss. Blankett för att beställa utdraget finns på polisens webbplats www.polisen.se.

 

Kontaktperson

Rektor Annelie Liljedahl 0240-86 235

 annelie.liljedahl@ludvika.se 

 

Facklig kontaktperson

Sveriges lärare, via kommunens växel 0240 – 86 000

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 23-12-15. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp samband med denna annons. Tjänstens tillsättande är beroende av att erforderliga beslut fattas. Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden.

 

Kontakta oss

Ludvika kommun

info@ludvika.se 

0240-860 00

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 15 december . Arbetsort : Ludvika

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Ludvika kommun

Alla jobb hos Ludvika kommun

Liknande jobb Förskollärare till Sörviks förskola