Ludvika kommun

Biträdande rektor till Knutsbo/Junibackens skolområde

Arbetsplatsen

I Ludvika kommuns skolor har vi en gemensam vision som genomsyrar våra skolors arbete - "Varje skola ska vara den bästa skolan för varje elev som går där."

 

Grundskolan och den anpassade grundskolan i Ludvika kommun bedriver ett långsiktigt utvecklingsarbete enligt modellen Kunskapsresan (vilken baseras på vetenskaplig grund och erfarenheter från framgångsrika skolor).

 

Kunskapsresan är vårt sätt att arbeta för rätten till likvärdig utbildning, kollegialt lärande och målstyrning. Likaså att systematiskt bedriva ett utvecklingsarbete som innehåller praktiskt och professionellt stöd på individ-, arbetslags- och ledningsnivå. Detta är ett medvetet, målinriktat och långsiktigt arbete med fokus på processer inom Ludvika kommuns grundskola och anpassad grundskola.

 

Bland de konkreta insatserna kan nämnas regelbundna resultatuppföljningar, kollegialt lärande pedagoger emellan samt rektors pedagogiska ledarskap.

 

Målet är att skapa en likvärdig utbildning där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar.

 

Just nu söker vi en biträdande rektor till Knutsbo/Junibackens skolområde, två grundskolor med elever i åk F-6. Tillsammans med mig,  Åsa Strömberg, rektor, kommer du att arbeta med att gemensamt ansvara för och fokusera på dessa skolor. Du kommer även att vara delaktig i Ludvika kommuns rektorsgrupp samt arbeta med skolutveckling ur ett kommunperspektiv.

 

Arbetsuppgifter

I tjänsten som biträdande rektor ingår att arbeta med det pedagogiska ledarskapet. Fokus ligger på att leda arbetet med att utveckla undervisningen i linje med gällande styrdokument och vetenskaplig grund. Rollen som biträdande rektor är bred och arbetsuppgifterna för dagen kan se olika ut beroende på vad som händer i verksamheten och vad som är prioriterat just för stunden. Stor vikt läggs på att du har god organisationsförmåga. Vid sidan om fokus på undervisningen och elevernas utveckling tillkommer även delat personalansvar tillsammans med rektor.

 

Som biträdande rektor i skolans ledningsgrupp har du stöd av rektor samt lokala och centrala funktioner.

 

Under de senaste två åren har förvaltningen arbetat med flera prioriterade utvecklingsområden. Vid sidan om ovan nämnda fokus på det pedagogiska ledarskapet och bättre undervisning, sker samtidigt stora satsningar på kollegialt lärande, digitalisering, utveckling av elevhälsan och systematiskt kvalitetsarbete. Att varje dag jobba med värdegrunden är en självklarhet för oss i Ludvika kommun!

 

Kvalifikationer

* Du är en ödmjuk och lyhörd person som kännetecknas av både flexibilitet, samarbetsförmåga, arbetsglädje och utvecklingsvilja.

* Du har tidigare erfarenhet av ledarskap, skolverksamhet och undervisning. Du har även god kännedom om de styrdokument som gäller för skolans verksamhet.

* Du har adekvat akademisk utbildning med inriktining mot skolverksamhet. Det är meriterande med rektorsutbildning.

* Du har goda IT kunskaper och ser IT som ett självklart verktyg i vardagen för såväl lärare som för dig själv som biträdande rektor.

* Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Låter uppdraget intressant? Då är du Varmt Välkommen att söka till oss!

 

Det här får du av oss!

Förutom att arbeta med spännande frågor i en varierande vardag får du möjligheten att bli en del av en organisation som upprätthåller viktiga samhällsfunktioner för invånare i Ludvika kommun. Som anställd hos oss har du bland annat tillgång till friskvårdsförmåner, goda möjligheter till kompetensutveckling och växling av semesterdagstillägg. Läs gärna på www.ludvika.se Jobba hos oss - Ludvika kommun.

 

I Ludvika kommun arbetar vi efter vår värdegrund Lagandan som består av fyra principer: Relationer, Glädje, Lärande och Driv. Den bygger på samverkan och samarbete, en vi-känsla och en vilja att fortsätta utvecklas.

 

Anställningsform:

Tillvidareanställning, heltid, oreglerad arbetstid

Tillträde: 2024-01-02

Upplysningar: Rektor Åsa Strömberg 0240 861 96

Arbetstagarorganisation

Sveriges skolledarförbund nås via kommunens växel 0240 860 00

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2023. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Övrig information

I enlighet med Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, krävs att du som erbjuds tjänsten kan uppvisa

 

ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister. Detta önskar vi att du liksom din legitimation medtar vid eventuell intervju.

 

Kontakta oss

Ludvika kommun

info@ludvika.se 

0240-860 00

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 1 december . Arbetsort : Ludvika

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Ludvika kommun

Alla jobb hos Ludvika kommun

Liknande jobb Biträdande rektor till Knutsbo/Junibackens skolområde