Linköpings kommun

Studie- och yrkesvägledare till Centrum för vuxenutbildning

Sista ansökningsdatum: 21 augusti 2022

Referensnummer: 9722

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Kontaktperson:
Sofia Ekström, Rektor, 013-263360, sofia.ekstrom@utb.linkoping.se
 

Sehaveta Kaniza, Enhetschef, 013-20 77 79, sehaveta.kaniza@linkoping.se 

Pontus Lunnemar, HR-konsult, pontus.lunnemar@linkoping.se 

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, gustav.sodling@fv.vision.se 

 

Om arbetsplatsen
Centrum för vuxenutbildning är en enhet som utgör ett nav för vuxenutbildningen i Linköpings kommun. Enheten samlar vuxenutbildningens kommunövergripande funktioner och myndighetsutövning. Det är en sammanhållen organisation för vuxenutbildning som ger förutsättningar för effektiv ledning, styrning och verksamhetsuppföljning. Centrum för vuxenutbildning leds av en enhetschef och en rektor.

Enheten har flera uppdrag så som all antagning till vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning, kvalitetsuppföljning, kommunikation, information och uppsökande verksamhet, stöd inom vuxenutbildningen, verksamhetsuppföljning och utvärdering av den auktoriserade vuxenutbildningen.

Centrum för vuxenutbildnings verksamhet ska leda till bättre förutsättningar att möta de krav och förväntningar som ställs på vuxenutbildningen idag i ett föränderligt samhälle.

 

Arbetsbeskrivning
Du kommer att ingå i ett team som består av sju studie- och yrkesvägledare som är knutna till den centrala studie- och yrkesvägledningen på Centrum för vuxenutbildning(CFV). Som studie- och yrkesvägledare hos oss förväntas du kunna arbeta såväl självständigt som i grupp med övriga studie- och yrkesvägledare men också i nära samverkan med andra funktioner på arbetsplatsen. Uppdraget innefattar att vägleda vuxna, enskilt och i grupp, inför studier inom den kommunala vuxenutbildningen. Du kommer också att arbeta med uppföljning av elever, individuella studieplaner, dokumentation, informationer för grupper, marknadsföring i olika sammanhang, utvecklingsarbete, omvärldsbevakning samt andra arbetsuppgifter som kan ingå i uppdraget.

Vi befinner oss i ett läge där vi utvecklar vuxenutbildningen genom flexibilitet, individanpassning och digitala verktyg för att möta våra olika målgruppers behov. Målgruppen som läser inom vuxenutbildningen är heterogen och består exempelvis både av de som behöver en flexibel e-vägledning men också av lågutbildade som är i behov av mer stöd och hjälp. Uppdraget som studie- och yrkesvägledare förutsätter stor innovation och engagemang att utveckla och skapa en modern vägledningsfunktion.

Vi har även fått i uppdrag att i samverkan med andra aktörer skapa förutsättningar för den enskilde individen att ges möjlighet till en långsiktig hållbar egenförsörjning, där rätt val av utbildning är en viktig del av helheten för att lyckas. Uppdraget är föränderligt och ställer stora krav på flexibilitet och förmåga att anpassa sig till nya omständigheter med kort varsel.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarutbildning eller som snart är klar med och kommer slutföra din examen. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med vuxenutbildning och har erfarenhet av att arbeta med flera olika uppdrag samtidigt. Du är väl förtrogen med svenska utbildningssystemet samt kompetenskraven och behoven för olika yrken på den svenska arbetsmarknaden. Du har gärna erfarenhet att arbeta i en politisk styrd organisation då vi arbetar systematiskt och resultatinriktat efter bildningsnämndens mål. Det är en förutsättning med goda kunskaper inom IT- baserad teknik och digitala vägledningsverktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva olika utvecklingsfrågor inom ditt yrkesområde och att du aktivt vill och kan bidra till utveckling av vår verksamhet.

Du är självgående, ansvarstagande och van att driva arbetet självständigt men även tillsammans med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i team. Genom ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer.

Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor, lyssnar in och skapar förståelse samtidigt som du agerar och är flexibel vid förändringar. Du kommer att komma i kontakt med många människor på olika arenor. Det är av stor vikt att du uppvisar personlig mognad, har förmågan att skilja på det professionella och det privata samt att du har förmåga att möta människor utifrån var och ens förutsättningar.

Under semesterperioden når du någon av de rekryterande cheferna v. 26, 27, 28, 32 och 33. Du når HR-konsult tom. v. 30.

 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-09-01 alternativt enligt överenskommelse

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9722

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Linköping

Kategorier : Studie- och yrkesvägledare


Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun

Liknande jobb Studie- och yrkesvägledare till Centrum för vuxenutbildning