Linköpings kommun

Lärare åk 1-6 till Kärna skola

Sista ansökningsdatum: 5 augusti 2024

Referensnummer: 13331

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Kontaktperson:

Jenny Enerby, Rektor, 013-205398, jenny.enerby@utb.linkoping.se 

Sveriges lärare Linköping, 013-20 87 39, linkoping@sverigeslarare.se 

Emil Qvist, HR-konsult, 013-205655, emil.qvist@utb.linkoping.se 

 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

 

Dina arbetsuppgifter

Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

 

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

 

Tjänsten innebär i första hand undervisning i åk 4-6 samt mentorskap. 

 

Din arbetsplats

Kärna skola är en grundskola med årskurserna F-6 och skolan har närmare 620 elever fördelade i åldershomogena arbetslag. Skolan ligger i Malmslätt med närhet till naturen och cirka 10 minuters bussresa från Linköpings centrum. 

 

Vi erbjuder en arbetsplats där vi tydligt fokuserar på en lärande kultur för alla och där vi tror på att allas bidrag är lika viktiga. Elevens rätt till hög kvalitet på undervisningen står i fokus och där våra prioriterade områden är samsyn lärande, engelska och skolnärvaro. För att utveckla undervisningen på skolan jobbar vi kollegialt med testbaserat lärande.

 

På skolan arbetar cirka 80 medarbetare inklusive stödfunktioner såsom skolsköterska, kurator, psykolog, logoped, specialpedagogisk koordinator, fokusbibliotekarie, administratörer och vaktmästare. Vi har två heltidsanställda lärarassistenter som möjliggör högre kvalitet på pedagogernas arbete och en bättre arbetsmiljö. På skolan finns en ledningsgrupp med fokus på skolutvecklingsfrågor, i den ingår skolans sex utvecklingslärare och förstelärare samt biträdande rektorer och rektor.

 

Du som söker

I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik och NO åk 1-6. I andra hand söker vi dig med slutförd lärarutbildning för åk 1-6. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i åk 1-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i svenska och teknik. 

 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete i läroplansstyrd skola via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har undervisat i årskurs 1-6 under minst ett läsår. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att sätta betyg alternativt dokumenterat elevers lärande under läsåret.

 

I din roll som lärare i årskurs 1-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

 

Som lärare i årskurs 1-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

 

Övrig information

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13331

 

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 5 augusti . Arbetsort : Linköping

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun

Liknande jobb Lärare åk 1-6 till Kärna skola