Linköpings kommun

Förskollärare till förskoleområdet Sturefors, Bestorp & Brokind

Sista ansökningsdatum: 2019-05-25
Referensnummer: 3185

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson: 

Maria Bjerke, Bitr. förskolechef, 013-26 27 55

Christoffer Dolk, Rekryterare, 013-26 27 18

Timo Järvinen, Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund, 013-263387, 076-1185387

Sandra Wahlström, Facklig företrädare Lärarförbundet, 013-207386

 

Om arbetsplatsen

Som förskollärare i förskoleområdet Sturefors/Bestorp/Brokind kommer du att vara en del av ett arbetslag som ständigt lär och utvecklas. Här arbetar engagerade och stolta pedagoger med erfarenhet och kompetens. Fokus det här verksamhetsåret är språk, matematik och lärande för hållbar utveckling.

I förskoleområdet har vi tillgång till specialpedagog, förste förskollärare, hälsoinspiratörer, IKT- ansvariga och kulturombud. Vi satsar på att utveckla utomhusmiljön på våra förskolor för att skapa en mer lärande miljö och lustfylld utevistelse.

Som arbetsgivare vill vi ligga i framkant i det pedagogiska arbetet och ständigt utveckla våra arbetsmetoder. Vi vill också skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv genom förmånliga anställningsvillkor som utökad partiell föräldraledighet och generös friskvårdsersättning. Vi erbjuder även regelbunden fortbildning och kompetensutveckling. För dig som är nyexaminerad förskollärare erbjuder vi en strukturerad introduktionsperiod med en egen mentor.

 

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

 

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du gestalta en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

 

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-08-05

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 3185

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 12 timmar . Arbetsort : Linköping

Kategorier : Förskollärare Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun

Liknande jobb Förskollärare till förskoleområdet Sturefors, Bestorp & Brokind