Lidingö stad

Specialpedagog/speciallärare

Käppala skola, Lidingö stad

Vill du:

-arbeta på en skola där elever, personal och ledning stormtrivs och har roligt tillsammans?

-vara med och leda vår spirande utveckling av elevhälsoarbetet på skolan?

-utvecklas i din roll som speciallärare och specialpedagog med övergripande ansvar?  

Vi söker Dig som älskar att både undervisa elever enskilt och i grupp samt att coacha lärare och pedagoger i elevhälsoarbetet.  Som speciallärare med övergripande specialpedagogiskt ansvar ingår du i skolans elevhälsoteam och läsåret 2020/2021 ansvarar du för mellanstadiet.    

 

 

Om skolan

Käppala skola är en framgångsrik F-9 skola mellan himmel och hav på Lidingö med ca 600 underbara elever och ca 70 fantastiska kollegor. Skolans läge är en dröm för dig som vill nyttja naturen som klassrum; invid Långängens naturreservat och många grönområden. Skolan ligger nära till Lidingöbanan. På skolområdet har eleverna fantastiska möjligheter till olika aktiviteter och lärande. Här råder ordning och reda i mobilfri skola. Våra elever är studiemotiverade och lyckas väl med sina studier. 
  
Skolans mål är trygga, stimulerade och nyfikna elever med lust att lära mer. Våra ledord är trygghet och trivsel, ordning och reda, samhörighet och stolthet.

 

 

Arbetsuppgifter

Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, biträdande rektorer, specialpedagoger, skolsköterska, kurator, psykolog och studie- och yrkesvägledare. Elevhälsoteamet arbetar tillsammans med lärare och pedagoger elevhälsofrämjande för alla elever; förebyggande när det gäller identifierade behov och åtgärdande för att följa upp behov som uppstår.  

Som specialpedagog arbetar du övergripande bland annat med coachning och handledning av lärare/pedagoger/arbetslag utifrån elevers olika behov. Du stödjer lärare och pedagoger i arbetet med att planera och följa upp undervisning så att alla elever beaktas, inklusive elever i behov av särskilt stöd samt elever i behov av ytterligare utmaningar. I dina arbetsuppgifter ingår att leda och utveckla samarbetet och samverkansformerna i arbetslag kring elevers olika behov. 

 

Du samarbetar även med lärare och pedagoger inom skola och fritids; planerar, genomför och följer upp undervisning med elever i behov av särskilt stöd. Du ansvarar för utredningar och åtgärdsprogram samt att upprätta handlingsplaner vid behov. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare eller specialpedagog med utbildning och erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd. Du är behörig och legitimerad lärare i svenska, matematik och engelska i grunden. Du har intresse och erfarenhet av att arbeta på en övergripande nivå. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är van att arbeta i digitala miljöer.  Vi önskar att du har ett stort intresse för skolutveckling, värdegrundsarbete och gärna ett nytänkande gällande pedagogiska områden. Det är meriterande om du har erfarenheter av att bedriva studioverksamhet för grupper av elever i behov av särskilt stöd.  

 

Du är trygg i dig själv; tycker om människor; har lätt för att skapa relationer och har humor. Du är tydlig, strukturerad, effektiv och har lätt för att samarbeta med både elever och andra pedagoger. Du kan leda och motivera andra. Som specialpedagog behöver du vara lösningsfokuserad, flexibel samt att du vill och kan arbeta självständigt såväl som i team.

 

 

Övrigt

Individuell lönesättning.

Tillträde 12:e augusti eller enligt överenskommelse. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag:

2020-07-08

Arbetsgivare:

Lidingö stad

Ort:

Lidingö

Jobbtitel:

Specialpedagog/speciallärare

Positions:

1

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Heltid / Deltid:

Heltid

Tjänstens omfattning:

100

 

 

Kontaktinformation

Monica Lemmini

Rektor

073-074 65 53

 

 

Facklig representant

nås via stadens växel

08- 731 30 00

 

 

Arbetsplats
Killingevägen 13

181 67 Lidingö

Sverige

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 juli . Arbetsort : Lidingö

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Lidingö stad

Alla jobb hos Lidingö stad

Liknande jobb Specialpedagog/speciallärare