Lidingö stad

Speciallärare/Specialpedagog till Högsätra skola, åk 4-6

Inom Lärande- och kulturförvaltningen arbetar närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, musikskola, liksom bibliotek, teater och föreningsliv.

 

Lidingö stad har 11 kommunala grundskolor, vi fokuserar på kunskap och lustfyllt lärande vilket syns i våra goda studieresultat. Vi erbjuder en skola som är en del i det digitala samhället och vi lägger vikt vid att förbereda eleverna inför framtiden. Skolledarna och lärarna på Lidingö utbyter erfarenhet, lär av varandra och utvecklas tillsammans, vi är en del av en större helhet!

 

Vi är en F-9 skola med cirka 510 elever och 65 medarbetare. I Lidingö stad satsar vi helhjärtat på utvecklande ledarskap för att du ska få utvecklas och växa som medarbetare. Nu söker vi ytterligare en speciallärare/specialpedagog till åk 4-6.

 

 

Arbetsuppgifter

Som speciallärare/specialpedagog är du en viktig del i skolans arbete med att skapa goda förutsättningar för varje elevs lärande. I samarbete med lärarna och skolans två andra specialpedagoger utarbetar ni generella och extra anpassning och erbjuder särskilt stöd som behövs för att eleverna ska lyckas utifrån sina individuella förutsättningar. Du arbetar även nära skolans elevhälsoteam och bidrar till att upprätthålla och stärka goda relationer med vårdnadshavare och andra berörda. 

 

Förebyggande arbete är centralt och du kommer bland annat ha handledning samt utföra tester, uppföljningar och åtgärdsprogram. För att underlätta i arbetet använder vi oss av digitala verktyg där varje elev har en varsin Chromebook. Genom vår delningskultur på Lidingö skapar vi förutsättningar till att lära av varandra och utbyta kunskaper för att tillsammans utveckla våra skolor.

 

I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap. Tillsammans med skolledning och kollegor bidrar ni till att Högsätra skola fortsätter att utvecklas till en skola i framkant.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig speciallärare/specialpedagog och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som speciallärare/specialpedagog. För tjänsten behöver du ha goda kunskaper i svenska både tal som skrift samt god datorvana.

 

Som person är du självgående och eftersom du kommer samarbeta med både lärare och vårdnadshavare behöver du ha god samarbetsförmåga och vara tillmötesgående. För oss är din personlighet viktig. 

 

 

Övrigt

Individuell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse. 

 

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 Sista ansökningsdag:

2019-05-26

 

 Arbetsgivare:

Lidingö stad

 

 Ort:

Lidingö

 

 Titel:

Speciallärare/Specialpedagog till Högsätra skola, åk 4-6

 

 Anställningsform:

Tillsvidareanställning

 

 Heltid / Deltid:

Heltid

 

 Tjänstens omfattning:

100

 

 Webcruiter ID:

4075074474

 

 Kontaktinformation

Mattias Ringqvist

Rektor

 08-731 38 23

 

Facklig representant

nås via stadens växel

 08- 731 30 00

 

 Arbetsplats 
Högsätravägen 8

181 58 Lidingö

Sverige

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Lidingö

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Lidingö stad

Alla jobb hos Lidingö stad

Liknande jobb Speciallärare/Specialpedagog till Högsätra skola, åk 4-6