Lidingö stad

Modersmålslärare finska och turkiska

Kommunal grundskola, Lidingö stad

Inom Lärande- och kulturförvaltningen arbetar närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, musikskola, liksom bibliotek, teater, idrott och föreningsliv.  Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande. 

 

För Lidingö stads grundskoleelever finns möjlighet till undervisning i sitt modersmål. Just nu undervisas drygt 500 elever på 29 olika språk.
Undervisningen syftar till att utveckla elevens kunskaper i och om sitt modersmål. Tillgången till det egna modersmålet underlättar även elevens språkutveckling och lärande inom andra skolämnen.  

 

Nu söker vi två modersmålslärare, en i finska och en i turkiska.

 

 

Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare planerar du undervisningen, gör uppföljningar, utvärderingar och betygsättning. Du ger eleverna den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling utifrån sina egna förutsättningar. Du samarbetar med lärare och övrig personal på de olika skolorna, samt med övriga modersmålslärare.


Som modersmålslärare ansvarar du för varje elevs utbildning i modersmål i de undervisningsgrupper du blir tilldelad. Det finns även möjlighet att hjälpa eleverna med studiehandledning utöver modersmålsundervisningen. Undervisningen i modersmål är förlagd på torsdag eftermiddagar och sker på en skola dit eleverna kommer. 


Inom vår verksamhet arbetar vi aktivt med olika digitala plattformar, tillgänglighet och det kollegiala lärandet. Ett par tillfällen per termin träffas all personal för APT och arbete i arbetslag kring bland annat pedagogik, betyg och bedömning och digitala resurser.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk lärarbehörighet och/eller godkänd lärarutbildning från hemlandet, lärarlegitimation är meriterande men inget krav.  För tjänsten behöver du ha erfarenhet av modersmålsundervisning samt god kännedom om tvåspråkighetens möjligheter och problematik. Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument såsom skollag och läroplan. Du bör ha goda kunskaper i det svenska språket samt det språk du ska undervisa i. God datorvana för arbete med dokumentation och kommunikation krävs då vi använder oss av digitala verktyg, främst av G-suites verktyg.

 

Som person är du tydlig i ditt sätt att kommunicera, du säkerställer att budskap och förväntningar når fram.

En annan viktig egenskap är kulturell medvetenhet, det vill säga du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Som lärare behöver du vara serviceinriktad och kunna tillmötesgå andra och hitta lösningar om problem uppstår. Du är självgående och kan planera, strukturera och prioritera ditt arbete samt har god samarbetsförmåga, är flexibel och kreativ.

 

 

Övrigt

Tjänsterna är visstidsanställningar och omfattar 15% beroende på antal grupper, under läsåret 20/21, med chans till förlängning.

Tillträde 12 augusti eller enligt överenskommelse. 

 

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag:

2020-07-15

Arbetsgivare:

Lidingö stad

Ort:

Lidingö

Jobbtitel:

Modersmålslärare i finska och turkiska

Positions:

2

Anställningsform:

Visstidsanställning

Heltid / Deltid:

Deltid

Tjänstens omfattning:

15

  

 

Kontaktinformation

Charlotte Dahlström

Bitr. enhetschef

08-731 31 90

 

 

Facklig representant

nås via stadens växel

 08- 731 30 00

 

 

Arbetsplats
Forellbacken 1

181 30 Lidingö

Sverige

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 juli . Arbetsort : Lidingö

Kategorier : Modersmålslärare


Senaste jobben från Lidingö stad

Alla jobb hos Lidingö stad

Liknande jobb Modersmålslärare finska och turkiska